В понеделник Bank of America Corp. стана първата голяма банка

...
В понеделник Bank of America Corp. стана първата голяма банка
Коментари Харесай

Заплата на изпълнителния директор на Bank of America надвишава 250 пъти средното възнаграждение във водещата американска банка



В понеделник Bank of America Corp. стана първата огромна банка в Съединени американски щати, която разкри какъв брой по-голяма заплата получава нейния основен изпълнителен шеф по отношение на междинното заплащане на нейните чиновници, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ".

Водещият американски заемодател уточни в собствен годишен доклад, че през 2017-а година основният изпълнителен шеф Браян Мойнихан е спечелил 250 пъти повече долари от междинния чиновник в банката. В скоро време се чака сходна информация да показват за пръв път и други огромни банки и компании.

Трябва да се има поради, че от актуалната година обществено търгуваните американски компании са длъжни да разкрият за пръв път междинните заплати на техните чиновници в допълнение към информацията за заплащането на основните изпълнителни шефове, както и съотношенията сред тях.

През 2017-а година Браян Мойнихан е завоюва 23 млн. $ милиона $ - в годината, когато  банката реализира нови основни равнища на облагата и когато тя разгласи, че най-сетне е оставила зад тила си последната световна финансова и икономическа рецесия. За съпоставяне, междинното възнаграждение на чиновниците от Bank of America за предходната година е били в размер на 87 115 щатски $.

В същото време от компанията General Electric показаха, че нейният основен изпълнителен шеф Джон Фланъри и други висши управителни фрагменти не са получили финансови бонуси през 2017-а година. Въпреки това Фланъри е съумял да си докара общо 9 млн. $ през първата си година на поста основен изпълнителен шеф, като неговата заплата е надвишила 157 пъти междинното възнаграждение в огромната американска компания.

От General Electric допълниха, че заплатата на Джон Фланъри е била в размер на 2 млн. $ плюс варианти за акции на компанията, пенсионни и отсрочени компенсации и други средства, които взети дружно образуват заплащане от 9 млн. $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР