В понеделник, 8 април, имаме новолуние (21:20ч – часът на

...
В понеделник, 8 април, имаме новолуние (21:20ч – часът на
Коментари Харесай

Новолуние и пълно слънчево затъмнение в знака Овен – трансформация и ново начало.

В понеделник, 8 април, имаме новолуние (21:20ч – часът на Меркурий) и цялостно слънчево затъмнение в 19° 24′ градуса на знака Овен. Слънчевите затъмнения са забележими единствено в избрани елементи на света, което значи, че тези места се трансформират във значима фокусна точка през идващите месеци. Това слънчево затъмнение ще е видно от Мексико, Съединени американски щати и Канада. Няма да е видно от нашата страна. 

Луната покрива Слънцето и предизвиква краткотрайно слънчево затъмнение на земната повърхнина. Слънчево затъмнение се случва при новолуние и тогава Луната се намира тъкмо сред Земята и Слънцето, което не разрешава на слънчевата светлина да доближи повърхността на Земята в избрана област. Това събитие може да сътвори краткотрайна мрачевина и смяна в температурата, само че зависи от това къде на Земята се случва.

Новолунието сплотява силите на Луната и Слънцето, които могат да засилят астрологическите въздействия от този интервал. Тъй като новолунието е обвързвано с ново начало и енергийно възобновяване, слънчевото затъмнение по това време може да увеличи тази сила, като ви даде опция да започнете на чисто или да се концентрирайте върху нови направления и цели. Влиянието от слънчевото затъмнение ще продължи 18 месеца  - време за дълбока промяна и ново начало.

Слънчевите затъмнения са небесни феномени, когато старите порти се затварят, с цел да разрешат отварянето на нови. Овенът е прочут като знак за пионерство, водачество и ново начало и това затъмнение дава обещание мощна енергийна смяна. Бъдете подготвени за изненадващи благоприятни условия. Освен Слънцето и Луната, Венера, Хирон, Ерида и ретроградният Меркурий също се намират в символ Овен по време на затъмнението, създавайки мощно енергийно поле, което ще насърчи придвижването напред.

Енергията на Хирон, покрай Луната по това време, ни учи, че можем да черпим мощ и мъдрост от най-дълбоките си рани. Каквато и смяна да забележите в живота си, даже и да наподобява отрицателна, тя ще носи огромен лековит капацитет. Този път, повече от всеки път, ще бъде правилно изказванието, че всяко неприятно нещо е за положително.

Пълното слънчево затъмнение ще окаже най-силно въздействие изключително върху съществените знаци, т.е. Овен, Везни, Рак и Козирог. За тези знаци затъмнението ще означи време на мощни енергийни и трансформиращи промени и капацитет за обилни промени в живота.

Също по този начин е значимо да се означи, че слънчевото затъмнение може да има самостоятелен резултат върху всеки от вас, според от вашия астрологичен знак, персонален хороскоп и сензитивност към астрологичните сили. Някои хора могат да почувстват по-силни прочувствени или енергийни промени по време на интервала на затъмнение, до момента в който други могат да изпитат по-фини въздействия.

Тъй като всеки човек си има друг хороскоп, при всеки ще бъде наранена друга област. При един работата или здравето, при други партньорските връзки и така нататък Поради засягането на оста Овен/Везни, доста връзки могат да приключат внезапно след дълъг интервал на неодобрение заради различия или несъответствия. Възможно е да има обстановки, в които някой от сътрудниците осъзнава, че е притиснат в ъгъла във връзката и взема решение да промени обстановката си, без значение каква е цената.

Новолунието, изключително в Овен, може да засегне няколко органа и елементи на тялото.
Овенът е обвързван с главата и мозъка, тъй че може да бъдат наранени тези елементи. Влиянието може да се прояви като нараснало енергийно равнище, което да докара до по-интензивни мисли, импулсивност в дейностите или даже главоболие, бодърствуване.Овенът също се свързва с очите и зрението, тъй че може да има резултат върху зрителната

заостреност или чувствителността на очите. Важно е да бъдете деликатни през този интервал, в случай че сте склонни да имате проблеми със зрението.

Новолунието може да усили риска от развиване на кожни проблеми като акне, обриви или алергични реакции.

Засилва се чувствителността на кожата. Някои хора могат да получат промени в кръвното си налягане през този интервал, изключително в случай че са по-чувствителни към енергийни въздействия. Овенът е обвързван с хормоналната интензивност, тъй че новолунието в този знак може да повлияе на хормоналния баланс в организма. Това може да окаже въздействие върху настроението, силата и цялостното богатство.

През този интервал може да си поставите ясни цели и задания, които желаете да постигнете в идващия лунен цикъл. Чрез медитация и визуализация можете да пресъздавате тези цели с оптималната изясненост и прочувствено присъединяване, което ще ускори способността ви да притегляте позитивна сила в живота си. 

Енергиите ще бъдат толкоз мощни, че могат да трансформират посоката на живота ни, могат да отворят порти, които ще ни отведат до напълно друг път, за който в никакъв случай не сме мечтали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР