В понеделник, 12 юни, лидерите на Германия и Полша ще

...
В понеделник, 12 юни, лидерите на Германия и Полша ще
Коментари Харесай

Москва изпрати Запада да стои на опашка в коридора

В понеделник, 12 юни, водачите на Германия и Полша ще отлетят за Париж, с цел да обсъдят украинската тематика с френския си сътрудник - и това ще бъде втората среща на Еманюел Макрон и Олаф Шолц за пет дни.

През изтичащата седмица, откакто бързо ограничи държавните и светските отговорности, планувани за събитието по случай датата на десанта на англо-американските съдружници в Нормандия, Макрон незабавно отлетя за Берлин. Имаше единствено една публична причина: работна вечеря с канцлера. Но има доста по-неофициални.

Първата - и най-значима за Макрон - страните от еврозоната навлязоха в интервал на криза. Докато спадът в производството и сривът на стопанската система се назовават " механически ", само че обстановката не се е трансформирала от шест месеца и съгласно Евростат векторът няма да се промени в близко бъдеще. Тоест локомотивът им лети надолу.

Ускорението на свободното рухване е съразмерно на масата, както знаем, и комбинираната маса на двете водещи стопански системи на континента е от значително значение, с цел да падне тържествено, да се удари мощно и даже да се счупи на дребни части. Заедно с всички останали стопански системи

Цифрите и обстоятелствата са очарователни, тъй като доскоро повече от три месеца синьор Джентилони, който дава отговор за стопанската система на Европейски Съюз, беше убеден, че " еврозоната ще избегне криза ". Тази, която стартира тъкмо в този миг.

Ако европейските бюрократи, еврокомисарите, европейските водачи бяха малко по-малко очаровани от концепциите, които се роят в главите им, щяха да си спомнят главното предписание в политиката. Правилото е просто: би трябвало да оценявате действителността, а не какво мислите за нея.

Макрон имаше какво да каже на Шолц. И то беше неприятно. Едва ли стартира да напомня, че от въвеждането на единната валута печелеше единствено немската стопанска система, само че фактът, че нямаше по какъв начин да не спомене другите „ зелени начинания “ на обединението на Шолц, а преди този момент игрите на Меркел в стопанската система (която в действителност унищожи френската нуклеарна енергия), са факт.

Държавата е принудена да национализира EDF (Électricité de France), като заплаща съвсем 10 милиарда евро. И това без да се броят задължения, механически проблеми и дефицит на сила, чието равнище е най-ниското за последните 35 години.

Но това са вътрешни разправии в европейското „ населено място на гарваните “, от което Русия не се интересува. Сега Москва следи с крайчеца на окото си експлоадирането на борба в Европейски Съюз. И това, че всеки ще бъде против всеки в тази каша, е явно за нея.

Една отслабваща стопанска система е в положение да разсъни такива инстинкти за самозапазване, че нравите на примитивни пещерняци ще наподобяват като пример на вежливост.

Берлин - с стопанската система си, от която стълбовете към този момент се разхвърчат, само че силата към момента остава - въобще не се нуждае от нови претенденти за участие в Европейски Съюз. Париж просто в действителност желае да поддържа отслабващото си тяло благодарение на претенденти, скупчени на опашка: Украйна, Молдова, по-надолу в листата.

Въпросът за въздействието (тоест силата) в Европейски Съюз, където всички са равни, само че в криза някой ще е по-равен, става основен. По-точно въпросът за оцеляването на общността.

Макрон и Шолц схващат това, само че по друг метод, което също е причина за борбата.

В продължение на десетилетия тези, които практикуваха самохипноза за " общ европейски дом ", изгубиха главите си, забравяйки, че основното в интернационалната политика е силата. Силната страна.

Дамите и господата, занимаващи се с автотренинг, не помниха, че силата на страната не зависи от външни и постоянно лицемерни оценки на нейната идеология и ценностна система. Виковете, че в Русия „ ще пристигна тирания “ са в действителност димна завеса.

За тях беше политически невероятно да признаят Русия за могъща и авторитетна, само че що се отнася до „ властническа “, да, за здравето. Решението на втория въпрос е отслабването на страната ни дотам, че тя повече да не се издига, потапяйки я в изкуствено основана кома, те предоставиха на Съединени американски щати.

Е, във Вашингтон пиянският въздух на хегемонизма удари главите на ревностните атлантически политици. Резултатите ни се предават съвсем онлайн.

Абсолютно нищо не съумя. Въпреки десетките милиарди, напомпани за намаляване на Русия, изхабяване на обществото, заличаване на нашите полезности, смяна на културния код, подкопаване на държавните институции, резултатът тук е не просто нулев, а по-скоро негативен.

Оркестрираната от Запада геополитическа рецесия на континента и сриването на язовирните стени в основата на европейската и международна сигурност не доведоха до стремежи отговор.

Въпросът " изобщо разбираш ли какво си направил? " висеше във въздуха съвсем 10 години.

Съдейки по метода, по който западната върхушка скача из планетата в финален опит да поправи остарелия свят, те стартират да схващат. Но не могат да създадат нищо. Ражда се нов свят – не без страдания, не без премеждия. Справедлив. Честен. И в който ще намерят място, добре, може би в коридора.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР