В помощ на МБАЛ Проф. Параскев Стоянов в Ловеч постъпват

...
В помощ на МБАЛ Проф. Параскев Стоянов в Ловеч постъпват
Коментари Харесай

Студенти-стажанти се включиха в помощ на ловешката болница

В помощ на МБАЛ " Проф. Параскев Стоянов " в Ловеч постъпват четирима стажанти от медицинския университет в Плевен . Това са част от ограниченията, които се вземат откакто на 17 ноември спря активността на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. Причината - трима анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри бяха с позитивни проби за COVID-19. Сред стажантите, които ще бъдат назначени като санитари, има и двама чужденци. Общината им обезпечава нощувка и храна.

Всичко това стана ясно от изнесени данни по време на съвещанието на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение разпространяването на ковид в Ловеч. Освен това Община Ловеч прави СМР в МБАЛ Ловеч за създаване на лаборатория за PCR проби.
 Затяга ограниченията в център за настаняване от фамилен вид в Ловеч поради случаи на COVID-19
Затяга ограниченията в център за настаняване от фамилен вид в Ловеч поради случаи на COVID-19

Трима от потребителите са дали позитивен резултат

След като бе регистрирана тревожната наклонност с нараснал брой на позитивни случаи от Коронавирус 19, всички участници се сплотиха към концепцията за продължение на прецизните ограничения, с инспекции и дейна работа с деца и родители. Обръща се внимание на родителите да приказват със своите деца да се заобикаля събирането на огромни групи подрастващи. Защото те може да са без симптомни за ковид, само че да бъдат преносители на вируса. Средно инкубационният интервал продължава 5 - 6 дни, а признаците може да се появят и до 14 дни след контакт с вируса.

Към днешна дата отсъстващи възпитаници по здравословни аргументи са 7,3%, а отсъстващите в детските градини са 6.2 %, заяви Еленко Начев, шеф на РУО.

Новите позитивни случаи на COVID-19 в региона през последното денонощие са 22. След тях е има доктор от МБАЛ - Ловеч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР