В Полша през първата седмица от ваксинацията срещу КОВИД-19 бяха

...
В Полша през първата седмица от ваксинацията срещу КОВИД-19 бяха
Коментари Харесай

Над 50 000 са ваксинирани срещу коронавирус в Полша

В Полша през първата седмица от имунизацията против КОВИД-19 бяха ваксинирани повече от 50 хиляди души, заяви през днешния ден пред телевизия "Полсат " началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик, представен от ТАСС.
По думите му към вечерта на вчерашния ден са ваксинирани 50 391 искащи. Тази заран Полша получи още 360 000 дози ваксини против ковид. "Днес в лечебните заведения ще постъпят 152 000 дози, които ще бъдат употребявани до края на седмицата ", добави служителят.
Дворчик означи, че към днешна дата Полша е получила към този момент 660 000 ваксини. Темповете на имунизацията в страната, съгласно полското държавно управление, са "средни за Европа ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Ваксинацията против COVID-19 стартира в Полша на 27 декември. Първоначално се ваксинират медицинските служащи. След тях ще пристигна ред на хората над 60-годишна възраст. От 15 януари в описите за имунизация ще стартират да записват всички искащи. Ваксинацията ще се прави на два стадия, гратис и на доброволна основа. На всички ваксинирани ще се дава информация и електронен код, потвърждаващи, че са имунизирани и даващи им опция да не съблюдават редица настоящи ограничавания.
Първата седмица на имунизацията в Полша не мина без кавги. Оказа се, че имунизации се вършат освен на медицински служащи, само че и на известни персони. В момента протичат инспекции. "Общодостъпната информация демонстрира, че става дума за злоупотреби ", сподели Дворчик.
От 4 март 2020 година, когато в страната бе открит първи случай на ковид, общият брой на инфектираните с COVID-19 доближи 1 318 562 души, а на умрелите от болестта - 29 119. Броят на излекуваните от заболяването е 1 063 093 души. От началото на пандемията в Полша са направени повече от 7.3 милиона теста за ковид. Денонощният растеж на новозаразените през последния месец не е превишавал 15 000 души, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР