В политиката огромно значение имат знаците и словесните кодове. Изявлението

...
В политиката огромно значение имат знаците и словесните кодове. Изявлението
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Изявлението на г-н Борисов за подкрепа на Терзиев съдържа словесен код

В политиката голямо значение имат знаците и словесните кодове. Изявлението на господин Борисов за поддръжка на Терзиев в последния миг, е имено подобен знак и съдържа подобен вербален код. Това написа във " Facebook " Борислав Цеков: юрист – лекар по конституционно право в Института за страната и правото при Българската академия на науките, академични учител и политик, ръководител на Института за съвременна политика.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 837
" То е поддръжка единствено по форма, само че по наличие и като подстрекателство към гласоподавателите е не-подкрепа. След като към този момент е запалил в редиците на ГЕРБ " огъня на протеста " против ППДБ с изказването " по-добре за държавна благосъстоятелност... " и че ППДБ " мърсуват " против ГЕРБ, довечера какво споделя: " Ние би трябвало да подкрепим претендента на държавното управление ". Подчертавам думите " на държавното управление ". В миг, в който към другия претендент, Ваня Григорова, се концентрира от ден на ден протестен избор против ППДБ и напълно доминираното от тях държавно управление, да обозначиш някого за " претендент на държавното управление ", значи да насочиш спомагателен протестен избор към него. Това е политически код, който работи автоматизирано на част от гласоподавателите, които са против държавното управление, а такива има и в редиците на ГЕРБ ", добавя той.

Цеков прави оценка изказването на Борисов като " доста изобретателно ". " Да му мисли " претендентът на държавното управление " с този надигащ се антиправителствен яд, подсилван от политическата безсмислица, интелектуална неплатежоспособност и мракобесен честен товар на самия претендент ", написа той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР