В политиката е много важно да си последователен. Има такъв

...
В политиката е много важно да си последователен. Има такъв
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: "Има такъв народ" показва непоследователна позиция

" В политиката е доста значимо да си пореден. " ИТН " обаче показава една непоследователна позиция. На предходните избори споделиха, че няма да се коалират и да договарят с партии на статуквото, каквито са Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а през днешния ден към този момент обърнаха палачинката ".

Това съобщи някогашният здравен министър и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Костадин Ангелов.

" Опасното от един подобен вид " плаващи болшинства " е, че хората не знаят кой носи отговорността в политиката за дейностите и решенията, които ще се вземат. Те ще се вземат подмолно, с цел да бъде обезпечено едно такова плаващо болшинство при поддръжка на държавното управление ", сподели още той.

В студиото на предаването " Тази събота и неделя " Ангелов поддържа позицията на своята партия, която дефинира президента Румен Радев като " разделител на нацията ".

" За първи път имаме президент, който остава пореден, в това число и в разделянето си на нацията. Ние считаме, че той не съставлява българската нация, той е образец за разцепление и точно поради това не отидохме на консултациите и занапред, за жалост, ще плащаме високата цена на изкопаните от Радев окопи ", изясни той.

Ако договарянията на Има Такъв Народ с останалите парламентарно показани партии се увенчаят с триумф, ГЕРБ ще реши директно преди гласуването на новия кабинет в Народното събрание дали ще участва в залата, или ще остане отвън нея.

Бившият здравен министър разяснява и проблема " Пирогов ", като съобщи, че той не е застанал на страната на болничното заведение, а на истината, като дейностите на проф. доктор Стойчо Кацаров са посочили каква е неговата ценностна система.

Той разкритикува и осъществените напоследък инспекции от страна на НЗОК, акцентирайки, че за първи път касата си разрешава да популяризира резултатите от инспекция, с цел да стимулира решения на министъра на опазването на здравето.

Костадин Ангелов още един път дефинира имунизационната акция у нас като " провалена ".

" Основните аргументи са, че в първото си изказване министърът на опазването на здравето сподели, че има подозрение в качеството на имунизациите. Той спря зелените коридори за 24 часа, осъзна каква неточност е направил, и по-късно ги пусна. Това обаче са непоследователни дейности, които разклащат доверието на хората във имунизационния развой ", сподели той.

Ексминистърът изрази и опасенията си, че България не е подготвена за последваща вълна на COVID-19.

" В един проект, който беше показан от министъра, се вижда, че ние сме оставили задоволително количество персонални защитни средства за идващите два месеца, само че какво се случва, в случай че вълната стартира през месец август, кои са лечебните заведения, в които ще се лекуват хората, по какъв начин ще стартира настаняването? Има една неизясненост у хората и никой не знае какво се случва ", приключи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР