В подкрепа на капиталовия пазар следващата седмица ще има среща

...
В подкрепа на капиталовия пазар следващата седмица ще има среща
Коментари Харесай

Дават ваучери за листването на компании в БФБ

В поддръжка на финансовия пазар идната седмица ще има среща с БФБ за ограничения в тази връзка, измежду които са ваучери до 100 000 лв..

С тях ще се подтикват фирмите да стават обществени и да се листват на борсата. Финансирането ще е по линия на отрасловата оперативна стратегия.

Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов на конференция на тематика за главните цели в бранш "Икономика " в управническата стратегия на държавното управление.

Тя включва намаляването на административните тежести за хората и бизнеса, поддръжка за развиването на индустриалните стопански зони, повишение на конкурентоспособността на стопанската система, включително поддръжка на дребните и междинни предприятия /МСП/.

С промени в отраслов закон се планува в Агенцията за приватизация да има звено, което ще способства за следващ административен надзор върху всички концесионни контракти, като задачата е да се управлява дали администрацията вярно регистрира всичко по концесиите.

В отговор на въпрос за настояванията да бъдат освободени от налог облага започващи дребните и междинни предприятия в първата една или две години от активността им, министърът сподели, че се с МФ се разискват всички тласъци, включително и за финансирането им през Българската банка за развиване. Министърът добави, че ведомството скоро ще стане принципал на банката и ще се работи за схеми за поддръжка за МСП и за започващия бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР