В почти цялата страна ще остане опасно горещо, но очакванията

...
В почти цялата страна ще остане опасно горещо, но очакванията
Коментари Харесай

Опасни горещини в почти цялата страна, на места се очакват гръмотевични бури

В съвсем цялата страна ще остане рисково горещо, само че упованията са за температури с към градус-два по-ниски, спрямо през вчерашния ден, сред 32° и 37°, в композиция със слаб северозападен, в източната половина от страната - сдържан североизточен вятър.

През втората половина на деня на доста места, като се изключи Черноморието, се чакат превалявания и гръмотевични стихии.

Превалявания ще има и през нощта, само че основно в планинските региони и в източната половина от страната. Минималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат сред 17° и 22°, а оптималните - сред 32° и 37°, в София - към 31°.

Ще доминира слънчево време с условия за валежи преди обяд в източните, а след обяд - в планинските региони. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, с оптимални температури от 28 до 30 градуса. Вятърът ще бъде сдържан, с посока от североизток. Температурата на морската вода е 25°-28°, а вълнението на морето още ще отслабне и ще бъде 2 бала.

Добри условия за туризъм ще има в планините. Там ще доминира слънчево време с валежи единствено на обособени места. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, а температурите напълно едва ще се намалят.

След слабото захлаждане, в околните дни оптималните температури още веднъж ще се покачват. Ще бъде най-вече слънчево с възможност за превалявания в събота и вторник в западните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР