В Пловдив все още полицията е нащрек след вчерашното напрежение

...
В Пловдив все още полицията е нащрек след вчерашното напрежение
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив все още е нащрек след напрежението на протеста срещу хомофобията

В Пловдив към момента полицията е нащрек след вчерашното напрежение сред уредниците на митинга против хомофобията и футболни ултраси.

Двете група застанаха на метри един от различен и си размениха остри реплики. Разделяше ги единствено полицейски кордон.

Шествието срещу хомофобията потегли с час забавяне от постройката на Община Пловдив, защото десетки ултраси на " Ботев " и " Локомотив " го блокираха.

Футболните агитки обявиха, че са срещу показното демонстриране на половост в центъра на града, а от шествието им дадоха отговор, че в Европа насилието е не задоволително.

„ Нашето шествие протече под надпис „ Пловдив против омразата “. Бяхме предизвикани от нападението, което се случи преди две седмици в Градската градина, където младежи биха свои връстници, тъй като приличали на гей. Искаме да осъдим всяка форма на принуждение “, сподели в „ Тази неделя “ Димитър Димитров, един от уредниците на митинга против хомофобията.

„ Искаме да призовем всеки безсънен български жител, който до момента не е заел позиция, да огледа едната страна и другата и да реши къде да застане “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР