„В Пловдив, в Русе и на други места в страната,

...
„В Пловдив, в Русе и на други места в страната,
Коментари Харесай

Станишев в Пловдив: ГЕРБ са изчерпани, а ВМРО се правят на алтернатива

„ В Пловдив, в Русе и на други места в страната, където бях през последните дни, с цел да поддържа акцията на претендентите на Българска социалистическа партия за локална власт, доста ясно проличава тактиката на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация за изборите – спектакъл с разпределени функции на статукво и опция “, съобщи Сергей Станишев по време на визитата си в Пловдив.


„ Основата цел е властта да бъде непокътната непременно в границите на ръководещата коалиция, представяйки претендентите на съдружните сътрудници като носители на смяната.


Това е по този начин тъй като ГЕРБ са изчерпани, а техните претенденти най-често са в пирамида от зависимости. А с цел да успее тактиката, в конкуренцията вземат участие и мюрета, които да разпиляват протестния избор и да отвличат гласове от главната опозиционна мощ - Българска социалистическа партия. Нека пловдивчани не се заблуждават кой е достоверният претендент на левицата и кой действително носи смяна.


На Пловдив му отива кмет, който е образован, рационален, сдържан и който може да прави нещата. Такъв е Николай Радев – човек с персонален престиж и доста почитан шеф на Английската гимназия. “


Това съобщи президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев в града под тепетата. Той акцентира, че кандидатурата на Радев е символна за Пловдив, тъй като той умее да работи с хора, а стотиците сполучливо готови от него възпитаници потвърждават способността му да се грижи и за бъдещето.


„ На евроизборите се предвиждаше приказен напредък на популизма, само че такова националистическо цунами не се случи. Напротив, към този момент виждаме пробойни даже в популистките мантри на водачи като Виктор Орбан. Вчера опозицията в Унгария реализира историческа победа в Будапеща и пропука този модел. В България левицата има исторически късмет да постави завършек на порочния модел на ГЕРБ посредством мощно показване на локалните избори “, добави Станишев.


Освен Николай Радев, в аления рейд в Пловдив се включиха също регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Георги Гергов, националният представител Теодора Халачева, претендентите за районни кметове - Тодор Стоилов за р. Централен, Атанас Баташки за р. Северен, Добромира Тошева за р. Тракия, Ангел Иванов за р. Южен, Десислава Йорданова за р. Западен и Йордан Василев за р. Източен.


Днес Станишев продължава срещите си с жители и претендентите на Българска социалистическа партия за локална власт в Кърджали и Сопот.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР