В Пловдив отново протест на хора с увреждания. Гражданите се

...
В Пловдив отново протест на хора с увреждания. Гражданите се
Коментари Харесай

ПРОТЕСТ! Хора с увреждания щурмуваха Пловдив! Искат законови промени! Вижте какви!

В Пловдив още веднъж митинг на хора с увреждания. Гражданите се събраха тази заран пред постройката на Областната администрация, с цел да изискат нов закон за хората с увреждания, който да е от изгода за всички, а освен за една избрана група нуждаещи се.

Присъстващите настояха да се спре разделянето сред тях и да се стартират действителни договаряния и осъществяване на поетите от държавното управление задължения. Сред протестиращите имаше представители от Пловдив, София и Смолян. На място беше повдигнат и палатков лагер.

Без да се фаворизира някакъв закон, тъй като това което оферират те, е финансово необезпечено, то просто няма да работи. Не може една дребна група от хора да усвои или да обсеби главната част от средствата, заделени за хора с увреждания, а за стотици други хора с увреждания и техните организации да останат трохите, сподели Георги Генов от Съюза на слепите в България, представен от Българска национална телевизия.

Аз желая един нов закон за хората с увреждания. Закон, в който да са ясно дефинирани формите на поддръжка, които са за хората с увреждания, да бъде ясно дефинирани разпоредбите за тази оценка на потребностите на хората с увреждания. Искам да има орган, който да координира политиките за хората с увреждания, да има едно ценене на личността на хоратa с увреждания, съобщи протестираща..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР