В Пловдив може за заработи лаборатория за изследване на съмнителни

...
В Пловдив може за заработи лаборатория за изследване на съмнителни
Коментари Харесай

Лаборатория за вируса в Пловдив - след 2 седмици

В Пловдив може за проработи лаборатория за проучване на съмнителни проби за ковид, само че това ще стане най-рано след две седмици. Това оповестиха от регионалния спешен щаб.

Предложението за тази лаборатория пристигна от Медицинския университет в града. То беше подкрепено от най-голямата болница в града за Южна България - Университетската " Свети Георги ", където се намира инфекциозната клиника за града.

Досега проучванията, които се взимаха на територията на Пловдив - област за ковид, бяха изпращани в лабораторията в Стара Загора и резултатите пристигаха тук в границите на 3-4 дни. Планът в този момент е да се облекчи тази лаборатория и периодите да се съкратят.

Бъдещата лаборатория ще се ситуира в постройката на инфекциозната клиника.

" Изискванията са най-малко три профилирани пространства за генетична диагностика, две от които чисто лабораторни, едно за вписване на пробите, както и помощни пространства. Персоналът към този момент е обезпечен. Той ще бъде от два екипа - в него ще влиза биолог, доктор и лаборант ", изясни Дани Каназирева - регионален шеф и ръководител на Областния спешен щаб в Пловдив.

Тя добави, че към този момент има и доброволци, изявили предпочитание да работят в новата лаборатория. А всички, които ще работят в нея, ще преминат през особено образование.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР