В Пловдив екипи на ОП "Градини и паркове" от началото

...
В Пловдив екипи на ОП "Градини и паркове" от началото
Коментари Харесай

В Пловдив засаждат стотици нови рози по булевардите

В Пловдив екипи на Оперативна програма "Градини и паркове " от началото на месеца са засадили над 700 нови рози в разграничителните линии на бул. "България " и "Карловско шосе ", оповестиха от пресцентъра на общината.

"Хубавото време ни разреши да възстановим растителността, унищожена заради обири, пътно-транспортни катастрофи или други аргументи. С 400 храста рози попълнихме неналичията по "Карловско шосе ", а другите засадихме на "България ", е показал шефът на общинското дружество Стоян Алексиев, представен в известието.

Според него забавни сортове рози прелестно ще изненадат пловдивчани и гостите на града по бул. "Цар Борис III Обединител ". Насажденията от там бяха извадени и преместени в разсадника поради строително-ремонтните действия по отношение на реконструкцията на подлеза на ул. "Гладстон ". Предвижда се те да бъдат засадени в други градски пространства, а разграничителната линия от южната страна на Тунела да се разкраси с нови, невиждани до момента на обществени места в Пловдив рози.

Служители на Оперативна програма "Градини и паркове " към този момент слагат почвата, като работят най-вече в неделя, с цел да не се затруднявана автомобилният трафик, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР