В Пловдив днес започна Световното първенство по фехтовка за младежи,

...
В Пловдив днес започна Световното първенство по фехтовка за младежи,
Коментари Харесай

В Пловдив официално бе открито Световното по фехтовка U20

В Пловдив през днешния ден стартира Световното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки. Шампионатът бе публично открит със специфична гала тъкмо в 18:00 часа, в която взе присъединяване фолклорен отбор „ Тракия “. На откриването участваха президентът на Международната федерация по фехтовка Емануел Кациадакис, президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева и заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

„ За мен е наслаждение да ви поздравявам на Световното състезание в красивия Пловдив. Това е четвъртият път, когато се организира тук сходен шампионат и сме признателни на Българската федерация по фехтовка за съдействието и организацията на шампионата “, съобщи Кациадакис.

„ Пловдив е спортната столица на България и за нас е голяма чест да сме домакини на подобен огромен шампионат “, разяснява Титюков.

Шампионатът на планетата започва през днешния ден с конкуренцията при девойките на сабя, а България бе показана от Ана Михайлова, Емма Нейкова, Белослава Иванова и Калина Атанасова. Михайлова отпадна още в първия кръг от Самира Шокирова от Узебкистан. Белослава Иванова, Емма Нейкова и Калина Атанасова преодоляха първите два кръга, само че отпаднаха в третия, надлежно от Сузана Ленкиевиц (Полша), Вероника Василева (Австралия) и Юина Канеко (Япония).

Малко по-късно конкуренцията продължи с младежите на сабя, където за България участваха Виктор Филев, Христо Христов и Тодор Стойчев. Най-добре от тримата се показа Тодор Стойчев, който стигна до третия кръг, само че отпадна от Колин Хийткок (САЩ). Христо Христов и Виктор Филев изгубиха още първите си срещи, надлежно от американеца Уилям Морил и Айхан Хасиев (Азербайджан).

В неделя шампионатът продължава с конкуренцията на сабя при кадетите и кадетките.

Световното състезание се организира в Палата №6 и Палата №13 на Пловдивския панаир и ще продължи до 9-и април. В шампионата на планетата ще вземат присъединяване повече от 1500 фехтовачи от близо 100 страни от пет континента.

България ще взе участие на шампионата с цялостни тимове и на трите оръжия (сабя, рапира и шпага) – общо 42-ма самостоятелни състезатели и 6 отбора.

Това е четвъртото Световно състезание от сходен сан, което се организира в България от 2004 година насам. Шампионатът е под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР