В Плевен започва делото за екстрадирането на 28-годишния британски гражданин

...
В Плевен започва делото за екстрадирането на 28-годишния британски гражданин
Коментари Харесай

Съдът в Плевен гледа делото за екстрадицията на обвинения в тероризъм британец Дейвид Бодил

В Плевен стартира делото за изгонването на 28-годишния английски жител Дейвид Бодил, хванат в село Любеново. Той остана в ареста откакто окръжният съд наложи мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Британският жител има издадена заповед за арест от Англия, защото е упрекнат по Закона за взривните субстанции, за което в неговата татковина се планува пожизнен затвор.
 
При вземането на мярката във вчерашния ден стана ясно, че той не владее български език и се употребява преводач в залата. В залата се посочи, че през септември м.г. при претършуване в дома му в Англия са открити субстанции, течност и прахуляк, написани на ръка предписания за взривни смеси.
 
Има данни за още 4 закононарушения на Дейвид Бодил в родината му, само че те не са част от тази заповед за арест. Самият Бодил съобщи в правосъдната зала, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Той добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ".
 
Познанството му с депутатът от " Демократична България " Албена Симеонова провокира кавги в Народното събрание през вчерашния ден. От ГЕРБ желаеха тя да даде повече изясненост за връзката ѝ с него. Симеонова изясни, че единствено му е съдействала, тъй като никой не е говорел британски в селото. Спешно бяха извикани вътрешният министър и шефът на ДАНС в Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР