В Плевен се очаква нова по-висока цена на водата. Предложение

...
В Плевен се очаква нова по-висока цена на водата. Предложение
Коментари Харесай

Очаква се увеличение на цената на водата в Плевен

В Плевен се чака нова по-висока цена на водата . Предложение за повишаване от 36 % е импортирано в регулатора , от 2.90 на към 4 лв. за кубик вода. Омбудсманът Диана Ковачева се разгласи срещу повишаването.

" Основната причина за растежа на цената на водата са нарасналите цени на електрическата енергия с към 300% , покачването на цените на консумативите по поддръжка на водопреносната мрежа със 100%, заложените от ВиК Плевен вложения в модернизирането на мрежата през идващите пет години, като там сумата е 17,2 милиона лв. за 5-годиншния интервал, растежът на минималната заплата към този момент с 15% и не на последно място се чака покачване на цената, подавана от ВиК Ловеч, която ВиК Плевен купува за водоснабдяването на град Плевен и град Червен бряг ". Това означи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " шефът на ВИК Климент Тодоров :

" В цената на водата се калкулират няколко услуги – водоснабдяване, канализация и филтриране на отпадъчните води. Крайното решение за цената на водата в Плевенско ще бъде оповестена в Комисията за енергийно и водно контролиране на 31 май . Нашето предложение е за 4 лв.. Помощта на страната не е дребна, само че се оказва незадоволителна за момента ".

Цялото изявление с Климент Тодоров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР