В Плевен през годината финансова подкрепа са получили 41 спортни

...
В Плевен през годината финансова подкрепа са получили 41 спортни
Коментари Харесай

В Плевен общината е подпомогнала финансово 41 спортни клуба

В Плевен през годината финансова поддръжка са получили 41 спортни клуба. Средствата са в размер на 570 хиляди лева, заяви при показване на годишния си доклад кметът на община Плевен Георг Спартански. През годината в Плевен са извършени повече от 20 спортни прояви като най-мащабната е Маратонът на приятелството през месец май, в която се включиха 582 участници, измежду които 284 деца.

Между изпълнените през 2022 година планове в областта на спорта в Плевен е ремонтът на залата по волейбол. Дейностите там бяха финансирани по план " Красива България " в размер на 309 512 лв., от които 185 707 лв. са от община Плевен и 123 805 лв. - от Министерството на труда и обществената политика.

Българска телеграфна агенция напомня, че общината получи утвърждение и за финансиране от Министерството на младежта и спорта, и за ремонт на отоплителната апаратура в зала " Спартак " на стойност от 680 хиляди лева Предвижда се в залите по волейбол и акробатика да се построи нова вътрешна отоплителна апаратура с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна апаратура, вентилационна апаратура за санитарни възли, апаратура за битова гореща вода и абонатна станция, която да е с подобен потенциал, че в бъдеще да може да се отопляват и другите зали в постройката при предпочитание от наемателите.

От общинската администрация са почнали и строителните действия по създаване на комбинирана спортна площадка с стадиони по волейбол и баскетбол на обща стойност от съвсем 420 хиляди лева Там се планува да се оформи паркинг и да има осветяване.

Кметът Спартански осведоми, че пред довеждане докрай е построяването на футболен терен с изкуствена трева, осветяване, съблекални, лекоатлетическа писта и трибуни зад стадион " Плевен ". " Това дава още една опция за осъществяване на подготвителна и спортна активност в съвременен състезателен комплекс ", акцентира той. Кметът посочи, че средствата за създаване на оборудването са обезпечени по план на ФИФА посредством Българския футболен съюз. От общината са изготвили и план за ремонт на спортни площадки за мятане на диск и чук, и на копие.

" Плевен получи и държавно финансиране за ремонт на спортни площадки в три учебни заведения – Основно учебно заведение (ОУ) " Цветан Спасов ", ОУ " Д-р Петър Берон " и Средно учебно заведение " Стоян Заимов ", напомни още Спартански и акцентира, че това ще даде опция за възстановяване изискванията за спорт на подрастващите.

Кметът означи, че и през тази година общината е траяла с вложенията в възобновяване на зала " Балканстрой " като са ремонтирани съблекалните и санитарните пространства. Предстои асфалтиране на зоната към залата.

" В развой на подготовка е механически и работен план за създаване в Плевен на скейтборд площадка ", сподели още Спартански.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР