В Плевен Общинският съвет /ОбС/ ще обсъди Предложение за Правилник

...
В Плевен Общинският съвет /ОбС/ ще обсъди Предложение за Правилник
Коментари Харесай

В Плевен приемат Правилник за финансово подпомагане на спортни събития, включени в Спортния календар на общината

В Плевен Общинският съвет /ОбС/ ще разиска Предложение за Правилник за финансово подкрепяне на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на общината, оповестиха от пресцентъра на Общински съвет.
Правилникът ще дефинира изискванията и реда за финансовата поддръжка, която ще могат да оказват общинските управляващи за разнообразни спортни начинания и събития.

Средствата, гласувани в общинския бюджет за тази година в направленията " Физическа просвета и спорт " и " Местни действия " са 540 000 лева В тях са включени 210 000 лева за подкрепяне на спортните клубове в регионалния център и селищата в общината, както и за Детско-юношеската школа /ДЮШ/ на Общински футболен клуб " Спартак - Плевен " - 100 000 лева.; на ДЮШ на клуб " Вихър " в град Славяново - 10 000 лева, и на ДЮШ на баскетболния клуб " Спартак - Плевен " - 60 000 лева

По реда на Закона за физическото образование и спорта Общината подкрепя финансово спортни прояви, проведени от спортни организации на нейната територия, като за задачата би трябвало да има годишен Спортен календар и Правилник за това финансово подкрепяне, разясняват от пресцентъра.

По прелиминарен дневен ред на съвещанието си общинските съветници в Плевен ще обсъдят общо 44 оферти. Сесията ще се състои на 30 юли /четвъртък/ от 9.00 ч.

С оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на пандемията от Коронавирус - 19, съветниците ще заседават не в зала " Гена Димитрова ", където обичайно се организират сесиите, а в по-голямата - зала " Плевен " на Областната администрация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР