В Плевен и общината през последните две години криминалните престъпления,

...
В Плевен и общината през последните две години криминалните престъпления,
Коментари Харесай

Бум на криминалните престъпления, извършени от деца в Плевен

В Плевен и общината през последните две години престъпните закононарушения, осъществени от деца, бележат растеж. Това заяви Мартин Митев - ръководител на Общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той се базира на отчет за 2018 година на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, показан пред съветниците. Повечето от закононарушенията и противообществените прояви - 62, са осъществени в Плевен. Най-много са домовите обири, следвани от грабежи, обири на коли, разваляне на имущество, хулиганства, приложимост на опиати и съзнателно нанасяне на телесни повреди.

Според полицейската статистика, посочена от комисията, 44 са децата, потърпевши от закононарушения за интервала. Девет от тях са станали жертва на обири, три - на грабежи. Регистриран е един случай на блудничество, а три - на съзнателно нанесени телесни повреди. Четири от децата са жертви на измами, две - на изнудване, два са случаите на склоняване към милостиня, а един - на склоняване към проституция.

Общо 18 деца са станали жертва на други закононарушения. Осем деца са измъчвани през интервала - две от тях от родителите си, едно - от родственици, три - от свои съученици, и две - от лица над 18 години. Комисията в Плевен е решила 80 възпитателни каузи с 80 лица. Отделно са избрани публични възпитатели на 30 малолетни и малолетни. Според разбора броят на малолетните причинители остава непрекъснат през 2018 година, съпоставен с предходния интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР