В плановете на британското правителство за Брекзит без сделка се

...
В плановете на британското правителство за Брекзит без сделка се
Коментари Харесай

Недостиг на храни, безредици: Лондон обяви какво може да стане при Брекзит без сделка

В проектите на английското държавно управление за Брекзит без договорка се предизвестява за съществени нарушавания на трафика през Ламанша, засягащи доставките на медикаменти и избрани свежи храни. В тях се споделя още, че в страната е допустимо да избухнат митинги и контрапротести, съпроводени от вероятно увеличение на публичните вълнения, съобщи " Ройтерс ".

Планът, квалифициран на 2 август, носи името " Операция жълтурка " и преглежда най-лошото, което може да се случи, в случай че на 31 октомври Англия напусне Европейски Съюз без съглашение.

Според документа, направен девет дни, откакто Борис Джонсън стана министър председател, обществото и бизнеса евентуално няма да са добре готови за този сюжет, частично заради продължаващото политическо комплициране преди деня на Брекзит.

Възможно е камионите да би трябвало да чакат до два и половина дни, с цел да пресекат Ла Манша, а английските жители да бъдат подложени на засилени имиграционни инспекции по европейските гранични пунктове.

" Доставките на някои типове свежи храни може да намалеят. Има риск паническо пазаруване да провокира или да изостри нарушаванията по хранителната верига ", се споделя още в документа.

Според предвижданията е допустимо броят на камионите, преминаващи Ламанша, да намалее с сред 40 и 60 на 100 в границите на един ден, отбелязва " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Транспортните проблеми може да продължат до три месеца, а цените да набъбнат.

Презграничните финансови услуги ще бъдат наранени. Същото важи и за обмена на информация сред полицията и службите за сигурност.
Възможни са съществени нарушавания до шест месеца при превозването на артикули през Ламанша, което може да засегне доставките на медикаменти, отбелязва Би Би Си. Не е изключено някои компании да престанат да търгуват, а черният пазар да се разрасне. Някои групи с ниски приходи ще бъдат непропорционално наранени от повдигането на цените на храни и горива.

Документи от " Операция жълтурка " бяха оповестени за пръв път във в. " Сънди Таймс " на 18 август. Майкъл Гоув, министърът, отговарящ за координирането на подготовката за Брекзит без договорка, съобщи тогава, че документът е остарял и не отразява настоящето равнище на готовност.

Сега проектът беше оповестен по искане на английски депутати. В сряда Гоув разяснява, че прогнозите, събрани на шест страници, сега се преразглеждат, само че са най-скорошната цялостна версия на проектите.

Опозиционната Лейбъристка партия сподели, че документът удостоверява сериозните опасности от Брекзит без договорка. Борис Джонсън в този момент би трябвало да признае, че е бил непочтен пред английския народ за последствията от " корав " Брекзит, уточни представителят на лейбъристите по въпросите на Брекзит Киър Стармър.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (705)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР