В Плана за възстановяване няма нито един туристически проект. Шокиращата

...
В Плана за възстановяване няма нито един туристически проект. Шокиращата
Коментари Харесай

Шок. Туризмът липсва в Плана за възстановяване

В Плана за възобновяване няма нито един туристически план. Шокиращата вест заяви в изявление за бТВ Поли Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

„ Във версията от 16 април 2021 година на Плана за възобновяване не открихме нито един план или целево финансиране, обвързвано с планове в туристическата промишленост “, акцентира тя. И добави: „ Считаме, че е вярно да се преглежда мястото на туризма в другите стълбове от общата структура на този проект. “.

Карастоянова напомни, че туристическият бранш е един от най-засегнатите от пандемията. Браншът е изискал милиард и половина. „ Това е базисна позиция, от която би трябвало да тръгне диалогът за наличието на промишлеността в този проект “, сподели Карастоянова. Но добави, че не знае дали този бюджет е намерил място в последната работна версия на проекта.

Националният ръб по туризъм поддържа концепцията за „ зелен документ “ за пътешестване по време на пандемията.

Очаква се през днешния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов да издаде разпоредбите за влизане в България и реализиране на туристическа активност. Те са написани до 27 април и браншът към този момент седмица сигнализира, че не знае какво да прави след тази дата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР