В писмо до Съвета за сигурност на ООН посланикът на

...
В писмо до Съвета за сигурност на ООН посланикът на
Коментари Харесай

С писмо до ООН САЩ са готови за сериозни преговори с Техеран

В писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Кели Крафт съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да договарят " за да се предотврати по-нататъшното застрашаване на интернационалния мир и сигурност или ескалация от иранския режим ".

Убийството на Солеймани е целесъобразно и аргументирано в писмото, според член 51 от Хартата на Организация на обединените нации , който изисква страните " неотложно да рапортуват " на Съвета за сигурност за всички ограничения, подхванати при практикуване на правото на самоотбрана .

Съединени американски щати ще подхващат спомагателни дейности " при нужда " в Близкия изток , с цел да защитят своя личен състав и ползи, се прибавя в писмото.
 Иран се сдържа, само че ние ги удряме с нови наказания, разгласи Тръмп Обновена
Иран се сдържа, само че ние ги удряме с нови наказания, разгласи Тръмп

Той удостовери, че няма потърпевши американци при ракетната офанзива

Иранският дипломат в Организация на обединените нации Маджид Тахт Раванчи съобщи, че предлагането на Съединени американски щати за договаряния е невероятно , до момента в който Съединени американски щати не престават да ползват сурови стопански наказания против Иран.

Преди това Тръмп предложи да организира диалози с Иран без предварителни условия - и да се срещне с президента Хасан Рохани. През септември Хаменей съобщи, че Иран в никакъв случай няма да взе участие в двустранни договаряния , заявявайки, че това е част от политиката на Америка " да оказва напън върху Иран ".

Аятолах Хаменей съобщи, че в случай че Съединени американски щати се причисли още веднъж към нуклеарната договорка, от която се отдръпна през 2018 година, може да взе участие в многостранни договаряния с Иран и другите страни по договорката.

Иран също уточни член 51 като опрощение за нападението си против американските бази .

В иранското писмо Раванчи написа, че Техеран " не търси ескалация или война ", откакто упражнява правото си на самоотбрана , като подхваща " обмислен и симетричен боен отговор , ориентиран към американска въздушна база в Ирак ".

" Операцията бе прецизна и ориентирана към военни цели, като по този метод не остави съпътстващи вреди за цивилни и цивилен активи в региона ", написа той.
 Иран пусна видео с изстрелването на ракетите към базите на Съединени американски щати
Иран пусна видео с изстрелването на ракетите към базите на Съединени американски щати

Видеото демонстрира приготовленията в непозната подземна ракетна база на Ислямската република

Доналд Тръмп и по-рано е заплашвал с военни дейности против Иран , в случай че се насочи към американски личен състав и бази, само че той не разгласи никакви военни дейности , заявявайки, че офанзивата на Иран не е предизвикала жертви .

" Никой американец не е потърпевш. Изглежда, че Иран се отдръпва, което е положително за всички заинтригувани страни ", изяснява той.

Очаква се Камарата на представителите на Съединени американски щати да гласоподава в четвъртък резолюция , която да принуди Тръмп да спре по-нататъшните военни дейности против Иран , с изключение на в случай че Конгресът не утвърди .

" Членовете на Конгреса имат съществени и незабавни опасения по отношение на решението на администрацията да се включи във военни дейности против Иран и неналичието на тактика ", се споделя в изказване на ръководителят на Камарата Нанси Пелоси.
 Иран съзнателно пропуснал американците при ударите, имат вяра в Съединени американски щати
Иран съзнателно пропуснал американците при ударите, имат вяра в Съединени американски щати

Ние можехме да го създадем и не го направихме " е посланието на иранците, което наподобява изпращат

Нападението над американските бази в Ирак е най-прякото нахлуване на Иран против Съединени американски щати след завземането на американското посолство в Техеран през 1979 година

Общо 16 ракети са изстреляни от най-малко три обекта в Иран към 02:00 ч. локално време в сряда, съобщи министърът на защитата Марк Еспър.

Най-малко 11 от тях удариха въздушната база в Ал Асад , западно от Багдад, и най-малко още една удари базата в Ирбил . Няколко други ракети удариха на известно разстояние от задачите , добавя той

Председателят на Съвместния шеф щаба на Съединени американски щати Марк Мили съобщи, че има вяра, че системите за ранно предизвестие са предотвратили жертви .

" Това, което имам вяра, въз основа на видяното и това, което знам , е, че те са имали за цел да причинят структурни вреди , да унищожат транспортни средства и съоръжение и самолети и да убият личен състав ", разяснява той.
 Иран предизвестил Ирак, а Ирак - Съединени американски щати за идните ракетни удари
Иран предизвестил Ирак, а Ирак - Съединени американски щати за идните ракетни удари

Иран е предизвестил и кои бази не би трябвало да се доближават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР