В писмо до президента, премиера, парламента, лидери на партии и

...
В писмо до президента, премиера, парламента, лидери на партии и
Коментари Харесай

Клуб ”Просперитет”: Пълна прозрачност на разходите за справяне с кризата!

В писмо до президента, премиера, Народното събрание, водачи на партии и жителите на страната Клуб ”Просперитет ” изиска Пълна бистрота на разноските за справяне с рецесията.
Вижте цялата петиция:

" Европейски Съюз отпусна на България към 1.5 милиарда лв. финансова помощ за битка с ковид. Тази сума е предопределена за медицински цели, в помощ на най-уязвимите дребни и междинни предприятия, както и за подкрепяне на пазара на труда.

От своя страна българското държавно управление утвърди социално-икономически пакет от 4.5 милиарда лв. за хора в неплатен отпуск и хора със свободни специалности, които не могат да практикуват заради органиченията, наложени от ковид. Те ще могат да теглят еднократен безлихвен заем от комерсиалните банки на стойност 1500 лв..

Размерът на тези колосални за българските мащаби суми основава предпоставки за колосални злоупотреби. В обстановка като сегашната, с изключение на незаконно, това би било и аморално! За доста хора тези средства могат да се окажат животоспасяващи. Законът и моралът изискват те да бъдат използвани по допустимо най-ефикасния и най-благоприятен метод.

Искаме заслужено систематизиране на тези помощи! Искаме да не бъдат откраднати! Искаме да стигнат до тези, които НАИСТИНА се нуждаят от тях!

Предлагаме: 1. Създаване на обществен указател в Интернет на всички разноски, 1. 1.
1. Да бъде основан обществен указател в Интернет на всички разноски, свързани с изключителното състояние.
Всеки разход да се записва в деня на осъществяването му, като се показва източник на финансиране и критерии за одобряването му.
Отделно да се показват разноски, финансирани от Европейски Съюз.
В регистъра да се показват и отпуснатите заеми, свързани с подкрепяне на компании в изискванията на здравна рецесия.
Подробно да бъдат показани и финансиранията по мярката 60/40, която покрива заплати и осигуровки на служащи.
Да се разгласяват ежемесечни доклади, които да обосновават направените разноски, и да ги свързват с постигнатите резултати.

Така страната ще подкрепи по едно и също време и служащите, и работодателите. Ще задоволи и публичните упования за повишение на приходите, битка с корупцията, и развиване на стопанската система.

А ние, жителите, ще поемем контрола върху живота си в личните си ръце. "

В Клуб " Просперитет " влизат: Калин Манолов - публицист, Мартин Димитров - макроикономист, Христослав Ангелов - микроикономист, инж. Бойко Бочев - предприемач, Николай Кюркчиев - икономист, Петър Славов - юрист, Владимир Сотиров - психиатър

От клуба оферират хората, които споделят тези хрумвания, да запишат малко видео и да го качат в своята Facebook страница или да го изпратят до предаването " Видимо и невидимо " https://www.facebook.com/vidimoinevidimoskalinmanolov/.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР