В петък в Пловдив започна поставянето на нови цветни информационни

...
В петък в Пловдив започна поставянето на нови цветни информационни
Коментари Харесай

Поставят нови цветни информационни карти на автобусните спирки в Пловдив

В петък в Пловдив стартира слагането на нови цветни осведомителни карти върху заслоните на автобусните спирки. Освен маршрутите на автобусните линии от градския превоз, те включват по-важните забележителности на Пловдив и къса информация по какъв начин да се стигне до тях. Изработени са от резистентен материал и за улеснение на жителите са задоволително огромни – с размери 120/120 см. За първи път такива карти бяха инсталирани напролет на 2015 година
 karti_spirki_6  karti_spirki_5  karti_spirki_4
„ Първият стадий от обновяването включва 123 спирки, където осведомителните карти са в доста неприятно положение или отстранени по разнообразни аргументи. Предвиждаме да обхванем всички 314 спирки по концесионния контракт, както и 24-те, заслоните на които се слагат от общината “, изясни шефът на общинско дружество „ Организация и надзор на превоза “ инж. Борислав Кръстев. На всяка карта е посочено навръх коя спирка се намират ползващите услугите на всеобщия вътрешноградски превоз, а за облекчение на задграничните посетители на града с изключение на на български, предоставената информация е и на британски език.

В новите карти са отразени в това време настъпилите с решение на Общинския съвет промени в маршрутите на някои от градските автобусни линии. Автобуси №9 и 93 в посока от „ Тракия “ да вземем за пример към този момент не минават край Католическата черква, а по ул. „ Капитан Райчо “, маршрутът на №37 е продължен до южната промишлена зона, а на №17 – около Зоопарка до кв. „ Прослав “. Върху картите са нанесени единствено номерата на спирките. Причината е, че наименованията им са в развой на осъвременяване, съобразено с мнението на жителите. Предвижда се „ Папараци “ да стане „ Малката базилика “, както и други промени в имената на спирките, които следва да бъдат одобрени с решение на Общинския съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР