В петък стартира отложеното пръскане срещу комари по поречието на

...
В петък стартира отложеното пръскане срещу комари по поречието на
Коментари Харесай

Започва пръскането срещу комари покрай река Дунав

В петък започва отсроченото напръскване против комари по поречието на река Дунав, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Пръскането бе отсрочено, откакто преди седмица персонално министър председателят Бойко Борисов подреди да стартира битката с комарите по поречието на реката, само че се оказа, не са доставени подобаващи репеленти и пръскането е невероятно.
В сряда на съвещанието на Министерския съвет бе решено страната да отпусне спомагателни 2 млн. лв. за битка с комарите.
Унищожаването на насекомите, което започва в петък, ще бъде посредством инсектицидна обработка на засегнатите площи по цялото поречие на река Дунав. Първото напръскване срещу комари ще бъде осъществено на територията на община Козлодуй.
Предвижда се да има авиационно отнасяне за всеобщото заличаване на комарите и попречване разпространяването на заболявания по хората и животните в тези рискови райони.
От Българската организация по сигурност на храните припомнят, че при напръскване против инсектициди е належащо пчеларите да подхващат ограничения по запазване здравето на пчелите. За идното напръскване общинската администрация в град Козлодуй провежда информирането на пчеларите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР