В петък САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за

...
В петък САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ обявиха допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 400 млн. долара

В петък Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна, включващ муниции и друга поддръжка на обща стойност 400 милиона $, съобщи Ройтерс. Военната помощ обаче ще включва за пръв път и тактически преносими щурмови мостове за превозване по тях на танкове и бронирани транспортни средства.

 

Пакетът ще бъде финансиран благодарение на Presidential Drawdown Authority, който упълномощава президента да трансферира продукти и услуги от запасите на Съединени американски щати без утвърждение от Конгреса по време на изключителна обстановка, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън при оповестяването на помощта.

 

" Този пакет за военна помощ включва повече муниции за обезпечените от Съединени американски щати противовъздушни системи HIMARS и гаубици, които Украйна употребява толкоз дейно, с цел да се пази, както и муниции за бойни машини Брадли на пехотата, мостови бронирани транспортни средства (AVLB, предопределени да подкрепя военните при бързо разрастване на танкове и други бронирани бойни транспортни средства през трудности от вида на реки), както и муниции и друга поддръжка, образование и поддръжка ", сподели той.

 

Според Блинкън " Русия сама може да приключи войната си през днешния ден. Докато Русия не направи това, ние ще стоим обединени с Украйна толкоз дълго, колкото е належащо и ще укрепваме нейните военни сили на бойното поле, тъй че Украйна да бъде във допустимо най-силната позиция на масата за договаряния “.

 

Съединени американски щати предоставиха на Украйна военна помощ за повече от 30 милиарда $, откогато Русия стартира своята пълномащабна инвазия на 24-ти февруари 2022 година

 

Щурмовите мостове биха могли да бъдат употребявани от украински войски, които се образоват във война с " комбинирани оръжейни маневри ", което съставлява координирано потребление на артилерийски обстрел, дружно с атакуващо напредване на танкове и бронирани транспортни средства за отвоюване на територии, завзети от съветските сили лед тяхното навлизане в Украйна преди година.

Допълнителните муниции се изпращат, с цел да оказват помощ за увеличение на запасите в очакване на пролетна атака.

 

" Щурмовият мост е от значително значение за комбинирани оръжейни интервенции. То разрешава на бронираните транспортни средства да пресичат тесни реки и канавки, които другояче биха довели до закъснение на цяла военна мощ “, означи за Ройтерс Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник в основания в Лондон Royal United Services Institute.

 

" Важно е, че щурмовите мостове са от изключителна значимост единствено за офанзивни интервенции, което демонстрира, че Съединени американски щати приготвят Украйна да продължи да си възстановява територии ", добави Уотлинг.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР