В петък руският президент Владимир Путин обяви предстоящата си среща

...
В петък руският президент Владимир Путин обяви предстоящата си среща
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви предстояща среща с президента на Китай

В петък съветският президент Владимир Путин разгласи идната си среща с китайския президент Си Дзинпин на фона на продължаващия спор в Украйна.

По време на конференция с съветски студенти Путин загатна:  

По-нататък той изрази признателността си за ролята на Си за укрепването на руско-китайските връзки, като съобщи:  

Вследствие на дейностите на Кремъл в Украйна Съединените щати и техните съдружници постановиха редица координирани наказания, с което Русия се трансформира в най-тежко глобената страна в света, надминавайки даже Иран и Северна Корея.

Белият дом изрази угриженост по отношение на доближаването на Китай с Русия и опцията втората по величина международна стопанска система да окаже поддръжка на Москва, до момента в който спорът в Украйна навлиза в своя 600-и ден.

Последната среща сред Путин и Си се състоя в Кремъл през март, последвана от телефонен диалог месец по-късно сред Си и украинския президент Володимир Зеленски, който означи първата директна връзка след пълномащабната инвазия на Русия.

Предстоящата среща сред Путин и Си се организира на фона на продължаващия прогрес на украинските сили на бойното поле. Белият дом призна забележителния прогрес, реализиран от украинските сили в Южна Запорожие през последните 72 часа.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби обаче се въздържа от даване на повече детайлности, базирайки се на опасения по отношение на рисковете за оперативната сигурност.

Източник: CNBC

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР