В периода 19 - 23.06.2023 година Българската агенция по безопасност

...
В периода 19 - 23.06.2023 година Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

За седмица БАБХ затвори три заведения за хранене и един склад

В интервала 19 - 23.06.2023 година Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) прекрати активността на четири обекта за търговия с храни на територията на страната. Три от тях са заведения за публично хранене, оповестяват от пресцентъра на БАБХ.

От ведомството разясняват, че хигиената в затворените обекти не е била на приемливо равнище . Преустановена е и търговията от складово помещение, поради липса на регистрация, според Закона за храните.

За заличаване са ориентирани повече от 28 тона храни с изминал период на валидност , без етикетировка, без документи за генезис или поради погрешно предпазване.

В интервала 19 - 23.06.2023 година са осъществени общо 2 154 инспекции от инспекторите в отдели " Контрол на храните " от 28-те Областни дирекции на БАБХ. За открити нарушавания са издадени 21 акта и 125 наставления. Унищожени са над хиляда кг храни, неотговарящи на условията на законодателството.

Най-често откритите нарушавания са предложение на храни с изминал период на валидност, без етикетировка, без документи за генезис, пропуски във водените записи в Системата за ръководство сигурността на храните и незадоволително хигиенично положение в обектите, прецизират от БАБХ.
 БАБХ затвори магазин в област Кюстендил
БАБХ затвори магазин в област Кюстендил

Поради неприятно хигиеничното състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР