В периода 18-28 септември са били проверени 178 столични училища,

...
В периода 18-28 септември са били проверени 178 столични училища,
Коментари Харесай

Бум на въшките в столицата

В интервала 18-28 септември са били тествани 178 столични учебни заведения, като в 113 от тях са били открити деца с въшки. Резултатите от инспекцията са оповестени на интернет страницата на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ).

Данните демонстрират, че въшливост визира най-вече по-малките учебни класове, като 58 на 100 от откритите опаразитени деца са от подготвителните групи до четвърти клас, а 38 на 100 - от пети до седми клас, заяви Дарик.

От здравната ревизия предлагат да се правят постоянни прегледи за опаразитеност на децата; опаразитените възпитаници да се отстраняват навреме от учебно заведение и да се одобряват още веднъж след обзор от медицински специалист; профилактична инспекция на всички членове на семейството; термична обработка при доста висока температура на гребени, четки за коса, постелъчното долни дрехи, както и персонални движимости на децата - шапки, шалове, ръкавици.

През последните години в столицата броят на опаразитените с въшки лица непрекъснато нараства, допълват от здравната ревизия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР