В Пекин унгарският премиер Виктор Орбан разговаря в поверителен тон

...
В Пекин унгарският премиер Виктор Орбан разговаря в поверителен тон
Коментари Харесай

Звучен шамар за Запада: Орбан неслучайно прегръща Путин

В Пекин унгарският министър председател Виктор Орбан беседва в конфиденциален звук с Владимир Путин. Отново той съставлява най-опасно предизвикателство за Запада. Но не е толкоз просто. Унгарският водач с изключение на всичко друго не обича содомитите, а има проекти и за... земите на Украйна. Повече четете в материала от " Цариград ".

Представители на съветската и унгарската делегации, които се срещнаха в Пекин, се поздравиха като остарели другари, които по независещи от тях условия не са се виждали от дълго време. Освен здравите ръкостискания имаше другарски обятия и другарски потупвания.

Виктор Орбан стартира диалога си с съветския президент с малко оправдателен откъс, като даде да се разбере, че Будапеща, заради геополитическите действителности, е принудена частично да играе играта, която й е наложена:

" Това е нашата тринадесета среща. Имало е сложни срещи, само че в никакъв случай толкоз тежки като тази. Никога до момента не сме били в толкоз тежка обстановка ".

" Знаете, всичко, което Унгария може да направи, го прави, ние се опитваме да спасим всичко, което можем от нашите двустранни контакти ", съобщи той.

Орбан акцентира, че Унгария е заинтригувана да поддържа съдействие с Русия освен на равнище връзка, само че и във връзка с стопанската система. И посочи: „ Докато това е допустимо “. За следващ път дава да се разбере, че не всичко зависи от него в сегашния геополитически пасианс.

Честно казано, доста малко зависи. Но смелостта на Орбан е ясна. Както и че този човек и екипът му си играят играта, а не извършват добродушно всичко, което им се дава от Брюксел и Вашингтон.

" Членовете на съветската и унгарската делегации се прегръщат щастливо и другарски на среща в Пекин. Тези обятия ще провокират гърмеж на яд в Брюксел против Унгария, и против Орбан, и против шефа на унгарското външно министерство ", разяснява топлата дипломатическа среща политологът Сергей Марков.

Отказа да удари Сърбия

И това стартира още през вчерашния ден. Не на вятъра в новия разказ за Джеймс Бонд основният изверг е маджарин, и то с съзнателно банален набор от качества, само че присъщи за Орбан.

Така унгарският министър председател стана единственият европейски водач, който директно поддържа унизените сърби. Например неотдавна, след представянето на отряд от сръбски бунтовници в северната част на Косово.

След това се чуха апели от европейски политици да се наложат наказания на Сърбия и надали не още веднъж да се стартира бомбардиране на Белград. Тогава Орбан непосредствено съобщи, че Унгария ще блокира всяка антисръбска самодейност на равнище Европейски Съюз.

Унгарският министър председател постоянно идва в Белград, намира се със сръбския президент Александър Вучич и непрекъснато акцентира, че проблемите на Балканите не могат да бъдат решени без Сърбия. По време на една от тези срещи Орбан сподели на Вучич по какъв начин Западът насърчи Унгария да нападне Югославия през 1999 година

" Виктор Орбан ми удостовери това и сподели, че мога да кажа това обществено. Клинтън и британците са желали той да нападна от север, с цел да изтегли нашите сили от Косово към Войводина, само че Орбан отказал това право в Белия дом ", сподели Вучич.

Сръбският водач се срещна и с Путин в Китай, само че това не може да се назова пълноценна връзка.

" Не сме имали двустранна среща, само че поговорихме малко. Виждам, че той просто е изпълнен с убеденост ", сподели Вучич, който заради своята „ гъвкавост “ и „ многовекторност “ след началото на специфичната военна интервенция на процедура прекъсна всевъзможни контакти с съветския водач. Въпреки че преди този момент те общуваха много постоянно.

Още един пестник на Запада

Орбан директно поддържа босненските сърби и техния водач Милорад Додик, който посети Путин в Москва по време на предизборната му акция.

Орбан записа видеообръщение в поддръжка на Додик на инат на прозападната опозиционна коалиция. А Додик е като кост в гърлото на Запада: позицията му, както и на членовете на неговия екип, не разрешава на Босна и Херцеговина да се причисли към НАТО и да се причисли към антируските наказания. Затова поддръжката на човек от такова равнище за Орбан е предизвикателство за Запада.

" Ние живяхме със сърбите дълго време и знаем през какво трябваше да преминат. Сърбите не са проблем, а решение за Балканите ", сподели унгарският министър председател на демографската среща на върха в Будапеща.

И никакви перверзници и извращенци!

Между другото, тази намира се запомни с още една много сериозна и фрапантна постъпка на Орбан, която провокира вълна от остри рецензии и даже откровена ненавист на Запад.

Защото, обратно на половите извращения, настойчиво насърчавани от новия международен ред, водачът на Унгария организира събитие, отдадено на поддръжката на обичайното семейство.

" Основните полезности са атакувани в Европа, само че Унгария няма да се откаже от отбраната на фамилията. В Европа имаме напредничав и демократичен хайлайф. Вместо с значими тематики, като демографското бъдеще, тя се занимава с нелепости ", сподели Орбан.

Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен унгарският министър председател е „ непоносим водач “. Но елементарните унгарци поддържат Орбан както в неговата консервативна и рационална позиция, по този начин и в способността му да бъде другар.

Така под публикация в унгарския Mandiner, отдадена на договарянията сред Орбан и Путин, потребителите оставиха доста забавни мнения.

" Орбан на практика самичък съставлява здравите мозъци и здравия морал в западната част на остарелия ни континент ", написа консуматор под псевдонима Aerion.

" Враговете на човечеството, както всички западни страни, желаят да смажат унгарците. Но Европейски Съюз месомелачката се скапва, другари! Европейски Съюз се разпада ", прибавя той.

На собствен ред потребителят nempolitizalok0 отбелязва, че „ Орбан се оправя добре, би трябвало да сме в положителни връзки с руснаците, светът скоро ще се промени доста “.

Орбан има потребност от Закарпатието

В диалог с " Цариград " ръководителят на Асоциацията на православните специалисти, началник на отдела на Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело Кирил Фролов сподели, че дейностите на Орбан се основават на чиста прагматика:

" Той се интересува от разделянето на някогашния Съюз на съветските социалистически републики и желае да получи Закарпатието, тъй като там живеят доста етнически унгарци, които са потиснати от украинците. "

Експертът означи, че потомъкът на първия министър-председател на унищожената от Хитлер Република Подкарпатска Рус Андрей Андреевич Бродий живее в Будапеща:

" Неговият дядо Андрей Иванович Бродий е свален от власт като маджарски разузнавач, тъй като счита, че откакто Чехословакия не е изпълнила федералния контракт с Република Подкарпатска Рус, то Унгария ще го извърши. "

Фролов е уверен, че има директни правни учредения за възраждането на Република Подкарпатска Рус, защото на 1 декември 1991 година в Закарпатска област се организира референдум, по време на който 72% от локалните поданици гласоподаваха за федеративни връзки с Украйна.

Но Киев „ потъпка този референдум и прави геноцид на карпато-руския народ, отричайки самото му битие “.

" Орбан схваща, че по време на подялбата на наследството от някогашния Съюз на съветските социалистически републики Унгария ще се усили. И към този момент няма да бъде дребна страна, а индивид на международната политика ", счита специалистът.

" Неговото оцеляване като политик зависи от успеха на Русия в специфичната военна интервенция и ще докара до обединяването на съветския, сръбския и унгарския народ ", сподели той.

Какво от това?

Да, Орбан е прагматик. Който е извънредно неудовлетворен от това, в което новият международен ред трансформира остаряла Европа. И по тази причина с отворена козирка отива да посрещне тези, които се опълчват на тези разрушителни процеси. Без да желае се трансформира в последния европатриот в огромната политика.

Превод: СМ

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР