В Пазарджик се проведе първото събитие от Националната информационна кампания

...
В Пазарджик се проведе първото събитие от Националната информационна кампания
Коментари Харесай

Информират фермерите по места за субсидии

В Пазарджик се организира първото събитие от Националната осведомителна акция „ Възможности за поддръжка на земеделските стопани – 2023 година “.

То беше намерено от ръководителя на Българския фермерски съюз Георги Стоянов, който срещна присъстващите с задачата и активността на организацията.

„ Основната ни концепция е да осведомяваме земеделските стопани за всички благоприятни условия, от които могат да се възползват. Дългогодишните ни наблюдения и работа в бранша демонстрираха точно това, че единствено на терен се стига до разговор. Силно имаме вяра, че концепцията ни за по този начин бленуваното обединяване ще продължи да открива още съидейници “, сподели при откриването Стоянов.

В първия панел „ Очаквания към старта на Кампания 2023 – благоприятни условия и съществени провокации за агросектора “ Аделина Стоянова, шеф на дирекция „ Директни заплащания “, Министерство на земеделието и Петър Кировски, шеф на дирекция „ Растениевъдство “, Министерство на земеделието, обясниха новите интервенции и правила при директни плащания  и агроекология за 2023 година

В панела „ Възможности за поддръжка на агросектора посредством Плана за възобновяване и резистентност на България “ Анна Петрова – държавен специалист в дирекция „ Развитие на селските региони “, Министерство на земеделието и специалистът Петър Михайлов, обясниха всички нови благоприятни условия за поддръжка на вложения в агросектора през 2023 година по Плана.

Николай Вюстен направи експертна оценка по отношение на съвместимостта на плановете с финансиране по ПВУ с Принципа за „ Ненанасяне на обилни вреди “ в границите на третия панел, след което в спорен формат бяха разисквани въпроси и зародили проблеми.

Събитията не престават, като те са с отворен достъп за всички заинтригувани – на 8 март в конферентната зала на хотел „ Верея “ в Стара Загора и на 9 март в зала „ Пловдив “ на Международен панаир – Пловдив.

Началният час е 10:00, като регистрацията на участниците стартира в 09:30. Предстои оповестяване на цялостния график на акцията, която включва още градовете: Бургас, Шумен, Варна, Добрич, Ямбол, Хасково, Кърджали, Плевен, Перник, Кюстендил, Смолян, Видин, Велико Търново и Габрово.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР