В пъти по-високи сметки за вода са получили жителите на

...
В пъти по-високи сметки за вода са получили жителите на
Коментари Харесай

В Казанлък получиха в пъти по-високи сметки за вода

В пъти по-високи сметки за вода са получили жителите на кв. " Христо Ботев " в Казанлък.
Според тях виновност за това има ВиК сдружението в града. От сдружението пък трансферират виновността на инкасаторката, която е обгрижвала региона, съобщи БГНЕС.
" Винаги сме плащали сред 8 и 12 кубика вода за месец, в този момент ни идва сметка за 50-60 кубика. Това е непостижима сума за нас”, жалва се жителка на квартала.
Друг гражданин недоумява по какъв начин двама души могат да изразходват толкоз вода единствено за месец. От ВиК оповестиха, че действителен проблем има, само че няма да е за сметка на сдружението, защото съгласно тях водата е изразходвана, само че не е регистрирана правилно. Те са уволнили неточната инкасаторка, която съгласно думите на ръководителя на регион Казанлък - Станислав Христов не е изпълнявала правилно отговорностите си.
От ВиК са предложили на жителите да им се разсрочат сметките, само че не и да се опростят. Така в този момент за най-вече възрастните хора, които живеят в квартала под гарата, за Коледа и Нова Година на дневен ред няма да са дарове за внуците, а търсене на способи да си платят отговорностите към сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР