В първото си интервю като управляващ директор на МВФ Кристалина

...
В първото си интервю като управляващ директор на МВФ Кристалина
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Ще поправим покрива, преди да удари бурята

В първото си изявление като ръководещ шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи пред " Уолстрийт джърнъл ", че опитът ѝ да се вижда с хора, изправени пред дефицит на храна и необятно публикувана беднотия, породени от неприятни политики, са затвърдили нейния ангажимент за икономическа суровост.

Г-жа Георгиева пое ръководството на Международния валутен фонд (МВФ) през тази седмица като първият водач на фонда, претърпял една от строгите стратегии на водещата институция за икономическо адаптиране, написа вестникът, представен от БНР.

" Уолстрийт джърнъл " припомня, че нейната татковина България мина през мъчителен преход от социализъм към пазарна стопанска система през 90-те години на предишния век в изискванията на възходящ дълг и безработица, които сринаха финансова система на страната и доведоха до висока инфлация.

Тогава МВФ оказа помощ на стопанската система на България, като даде извънредно нужни заеми в подмяна на сложни политически промени, в това число стесняване на обществения бранш, приватизация на държавни предприятия и отхвърли от държавни дотации.

Българският опит като мотивация за кариера в интернационалните институции
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР