В първия уикенд на ноември над Адриатическо море ще се

...
В първия уикенд на ноември над Адриатическо море ще се
Коментари Харесай

Къде да очакваме валежи през уикенда

В първия уикенд на ноември над Адриатическо море ще се оформи област с ниско атмосферно налягане. Очакваните превалявания обаче ще обиден най-вече страните от Западните Балкани и Гърция.

У нас в събота облачността ще се задържи забележителна над съвсем цялата страна. В светлата част на деня превалявания няма да има. Ще се усили вятърът към планините от юг-югозапад. Температурите сутринта ще се двоумят към 10 градуса, а следобяд - в интервала 20-25 градуса с по-високи стойности в Източната България.

Валежи се чакат в неделния ден, само че те ще са съсредоточени най-много в западните и южните региони на страната. В рамките на денонощието ще се извали с наклонност облаците да стартират да се раздират, предава Нова тв. Температурите денем ще са по-ниски, изключително в регионите с превалявания. В ранния следобяд термометрите ще се двоумят сред 16 и 21 градуса.

В понеделник преваляванията ще са нищожни и най-вече към планините на Запад. Около средата на седмицата облачността ще се раздра и слънцето ще се покаже, а с приближаването на почивните дни вероятността за превалявания още веднъж ще се увеличи. Очертава се прекосяване на леден атмосферен фронт, с който вятърът ще е със мощни и студени пориви, а преваляванията по-високо в планините ще са от сняг.

От понеделник нататък обаче времето ще е осезаемо по-хладно. Сутрините ще стават все по-студени, а денем термометрите ще се движат до най-много 16-17 градуса, до 20 в обичайно по-топлите елементи на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР