В първия работен след силния снеговалеж, вероятно главната тема в

...
В първия работен след силния снеговалеж, вероятно главната тема в
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 декември

В първия работен след мощния снеговалеж, евентуално основната тематика в медиите ще бъде положението по пътищата и градския превоз в огромните градове. Ето какви са главните тематики във вестниците преди да ни е затрупал снегът.
Сега
Вестникът обръща внимание на проблем, че макар взетите ограничения, като прекъсването на обществените помощи, отсъствията на учениците е проблем, който се задълбочава, демонстрира изследване на PISA. 44.7% от децата в девети клас у нас са пропуснали най-малко един през целия ден от учебно заведение в двете седмици, демонстрират резултати предшестващи проучването. Друг акцент в изданието е протакането на незабавната среща при министъра на правораздаването Цецка Цачева, на която трябваше да бъдат разисквани кошмарните условия в арестите в страната.
24 часа
Медията е избрала за водеща тематика, че младите българи всеобщо избират по-лесния метод, като остават в бащиния дом съвсем до 30-годишната си възраст. Друга водеща вест е обвързвана със здравословното положение на ген. Кирчо Киров. Вестникът осведоми, че някогашният шпионин е получил микроинсулт. Поради тази причина делото пред Върховен касационен съд, в което той е упрекнат за присвояването на 5 млн. лева, се отсрочва за 14 февруари 2019 година.
Труд
Вестникът сигнализира, че в страната има 286 хранилища с отровни субстанции, които съставляват заплаха. За унищожаването им ще са нужни милиони. Изданието показва и ректора на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", който показва мнението, че академията се е трансформирала в институция от интернационално значение.
Монитор
Вестникът обръща внимание на ситуацията по пътищата след мощния снеговалеж. Въпреки изкараната техника огромна част от страна се оказа блокирана. Движението по пътя Кюстендил-Дупница беше затворено. Автобус пък аварира в Конявската планина. Изданието подчертава и върху климатичните промени с изявление на проф. Едуар Бар, знаменит климатолог и началник на катедра " Климат и еволюция на океаните " в Collège de France. По думите му през последните 100 години морското ниво се е повишило с 20 см. Годишно покачването е по към 3 мм, а една трета от аргументите е, че океанът, който се затопля уголемява размера си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР