В първия работен ден след откриването на строителната площадка за

...
В първия работен ден след откриването на строителната площадка за
Коментари Харесай

Как се регулира трафикът в района на новостроящия лъч на метрото?

В първия работен ден след откриването на строителната площадка за разширението на метрото наш екип реши да ревизира по какъв начин се управлява трафика в региона на столичния квартал " Младост " 1. През уикенда стартира прокопаването на тунела в сектора, като за задачата беше затворено локалното платно на бул. " Цариградско шосе " сред улиците " Йерусалим " и " Димитър Моллов ".

В ранните часове на днешния ден трафикът е спокоен. Създадена е нужната организация на придвижването, което минимално да затруднява жителите в региона.

" Със затварянето на локалното платно се извърши цялостна метаморфоза на придвижването в сектора сред локала, ул. Йерусалим ", ул. " Митрополит Серафим Сливенски " и ул. " Димитър Моллов " за организацията минимално да утежни транспортното обслужване както за живущите, по този начин и придвижването вд локалното платно. В цялото каре беше въведено еднопосочно придвижване, като това дава едно безконфликтно напредване, както и да обезпечи придвижването на градския превоз ", изясни Иван Николов, шеф на дирекция “Транспорт ” към Столична община.

Променен е и режимът на светофарната уредба, който се управлява от Центъра за ръководство на трафика към Столична община. Светофарите работят на разнообразни режими заран и вечер, а при нужда може да бъдат ръководени и ръчно.

Вижте повече в директното включване на Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР