В първия ден от състезанията при мъжете България спечели две

...
В първия ден от състезанията при мъжете България спечели две
Коментари Харесай

Българските щангисти взеха две титли и бронз на старта на Евро 2022

В първия ден от надпреварите при мъжете България завоюва две европейски трофеи и един бронзов орден на шампионата по повдигане на тежести в Тирана.

Ангел Русев завоюва златния орден в неолимпийската кат. до 55 кг и по този записа втора поредна купата след предходната година. Шампионатът тази година трябваше да се организира в България от 9 до 19 април, само че бе отнето от страната ни и преместено в Албания поради блокираното от юридически хватки регистриране на новата администрация на федерацията ни по повдигане на тежести.

20-годишният щангист от Русе стана първи с пет сполучливи опита и дуел от 257 кг. Той завоюва бронз в изхвърлянето, откакто преодоля 108, 111 и 113 кг,. В изтласкването той си обезпечи златото в придвижването и дуела още след втория си опит (144 кг), откакто преди този момент съумя и на 138 кг. Втори стана испанецът Хосе Брачи с дуел от 256 кг, а трети е украинецът Дмитро Вороновски (242 кг.).

Четвърти пък стана вторият български представител в категорията - дебютантът при мъжете Дениз Данев, който направи шест сполучливи опита и записа дуел от 220 кг.

Късно нощес пък Иван Димов завоюва купата, а Габриел Маринов завоюва бронзов орден в олимпийската кат. 61 кг. Състезателят от Сопот се възползва оптимално добре от " нулата " в упражнението изтласкване (на началните 156 кг) на любимеца Ферди Хардал (Тур) и завоюва златото с дуел от 286 кг (135 и 151 кг). Димов завоюва и дребния златен орден в първото упражнение - изхвърлянето.

Втори се класира Симон Брандхубер (Гер), който събра същия дуел - 286 кг (134 и 152), само че това стана, откакто българинът към този момент бе направил своето достижение.

Трети е дебютантът Габриел Маринов (Стара Загора) с дуел от 279 кг. Той взе и златото в изтласкването със 157 кг, а в изхвърлянето записа 122 кг.

Утре в Тирана ще излезе единствено един българин. От 21 ч. наше време ще подвига Валентин Генчев (кат. 67 кг), който предходната година стана трети на еврошампионата в Москва.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР