В първия брой на вестник Марица за новата 2022 г.

...
В първия брой на вестник Марица за новата 2022 г.
Коментари Харесай

Четете в Марица: Всеки втори пенсионер с по-малко пари пре...

В първия брой на вестник " Марица " за новата 2022 година можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики, разработки и изявленията:

Всеки втори пенсионер с по-малко пари през януари

Повече от половината възрастни хора в България ще вземат по-малко пари през януари спрямо последните два месеца на предходната година, макар нарастването на пенсиите приблизително с 12,5%, оповестено на 25 декември. Това е по този начин поради намаляването на коронавирус бонуса от 120 на 60 лв.. В същото време при всички с пенсии от 315 до 480 лв. нарастването е по-малко от 60 лв. на месец. Сред ощетените са и някогашни военни, служители на реда, миньори и летци, които са се пенсионирали посредством приравняване на стаж от първи и втора в трета категория.

Един милион българи на минимална пенсия

Януарските пенсии ще бъдат с някой лев от горната страна, и то единствено за половината българи. Когато започва регулярното месечно заплащане на възрастните, те с изключение на обновените си пенсии, ще вземат и добавка след преизчислението по новите правила за дните сред 25 декември и 31 декември. Припомняме, че на 25 декември новото държавно управление на Кирил Петков вкара четири огромни промени за парите за възрастните.

През 2022-ра: Маратон от огромни улични поправки в Пловдив

Новата 2022 година ще мине под знака на огромното разкопаване на основни улици в Пловдив и управляващите занапред предизвестяват хората за повече самообладание.

Най-мащабният и най-тежък за трафика обект ​- пробивът под Централна гара - към този момент „ захапа “ паркинга на автогара „ Родопи “. От южната страна на жп линията строителите от компания „ Трейс Холд Груп “ АД вършат ров за бъдещия тунел, който ще свърже непосредствено бул. „ Васил Априлов “ и „ Македония “.

Кметът Здравко Димитров в изявление пред " Марица ": Бюджетът на Пловдив гони половин милиард с положителната работа на администрацията

Успявахме да покриваме всички нужни разноски и разполагаме в сметките с 57 млн. лв..

Трудно бихме се справили без частична смяна на цените, в случай че желаеме да осигурим по-добро обслужване за хората.

Щом " Марица " и " Родопи " не желаят да се влеят в Пловдив, да намерят здания за своите администрации отвън нашата община.

Турските лимони - коктейл от пестициди

Коктейл от пестициди одобряваме с цитрусите, които се оферират в комерсиалната мрежа. Плодове като лимони, мандарини, портокали и други са третирани с разнообразни химикали за по-дълго предпазване и добър търговски тип, само че за множеството няма информация нито на опаковките, в случай че са в мрежа, още по-малко пък когато са в насипно положение. Само за някои е оповестено с какво са третирани, има и предизвестие, че корите не са годни за консумация, само че не е ясно дали е минал карантинният период. Специалисти предизвестяват, че рисковите химикали минават през кората ​и замърсяват и плодовете.

Откриха у нас дървета и шубраци от времето на динозаврите

Горите в източната част на България са същински терциерни паркове. В днешно време даже и на дребна повърхност у нас могат да се открият огромен брой растения, които са оживели от топлите интервали по времето на динозаврите и по тази причина се отнасят към групата на терциерните реликтни растения.

Изненадващо доста от растенията са необятно публикувани и добре познати, само че не се знае, че са антични типове. Например от дърветата такива са окосмен дъб, горун, цер, полски клен, елементарен габър, келяв габър, мъждрян. Сред храстите се срещат смрадлика, бръшлян, драка, остър залист (известен още като остър чимшир), подезичен залист. От тревистите растения могат да се посочат полетно ботурче, росен, златисто секирче.

Това разгласи Борис Каракушев, изпълнителен шеф на интернационален консорциум, който през 2021 година извърши изследване на естествените местообитания в България от екологичната мрежа „ Натура 2000 “.

Звезди избраха родните писти пред Дубай и Малдивите

Много от звездите на родния елит останаха в България за празниците и загърбиха топлите екзотични дестинации. Девизът „ всичко българско и родно любя, почитам и жаля “ се оказа годен и за организаторката на състезанието " Мис Силикон ". Мариана Маринова избра за новогодишния ваучър Пампорово. Същия курорт избра и Красима от „ Игри на волята “, която се оказа извънреден виртуоз в сноуборда. Жаси от паметното шоу „ Сделка или не “ пък избра да посрещне новата 2022-ра на Боровец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР