В първите часове на войната русенецът Георги Георгиев замина за

...
В първите часове на войната русенецът Георги Георгиев замина за
Коментари Харесай

Русенец успя да прибере децата си от Украйна и сега със съпругата му са доброволци - посрещат украинските бежанци

В първите часове на войната русенецът Георги Георгиев отпътува за Украйна, с цел да прибере двете си деца. Днес фамилията му е вкъщи и се включва към доброволците, които посрещат бежанци на граничния пункт Дунав мост " Аз съумях да прибера моетно семейство то към този момент е на безвредно място.

Със брачната половинка ми разрбахме, че БЧК има потребност от преводачи от съветски и украински е от през вчерашния ден всеки ден ние ще бъдем на Дунав мост дружно с доброволците от ЧК и сужители на община Русе, да оказваме помощ с комункацията, да раздаваме храни и вода на преминаващите ", изясни Георги. Хората са задоволително добре насочени, споделя той. Били са най-вече майки с деца в колите, раздадени са доста детски храни.

Някои от бежанците в по-добро материално положение са отказали помощ и са призовали тя да бъде раздадена на други хора. Автобусите не са били доста - към 3-4. Според Георги по-голямата бежанска вълна ще настъпи след няколко дни. " БЧК попривършиха към 17 часа всичко, което имаха, пакетирани храни, по тази причина насочвам зов към всички българи - дано, в случай че имат опция, да оказват помощ на Българския Червен кръст ", прикани Георги. Доброволците разполагат с хранителни запаси за идващите няколко дни.

Въпреки това акцията за набиране на артикули от първа нужда продължава - искащите да вземат участие могат да се осведомят в централната постройка на Червения кръст в Русе.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР