В първата си реч пред германския парламент, след като обяви

...
В първата си реч пред германския парламент, след като обяви
Коментари Харесай

Ангела Меркел: ​Глобални проблеми се решават с международни средства

В първата си тирада пред немския парламент, откакто разгласи че се отдръпва от председателския пост на Християн-демократичния съюз, Ангела Меркел показва борбеност и увереност. Тя осъди всяка форма на народен нарцисизъм и прикани за мултилатерално съдействие.

 © Българска телеграфна агенция
Меркел употребява дебатите за бюджета на Федералната република, с цел да изложи тезите си за мястото на Германия в международния подтекст и моли за интернационално съдействие.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: " Глобални проблеми се вземат решение с интернационалните средства. Няма място за взаимни отстъпки - или сте измежду тези, които считат че могат сами да се оправят. Тогава приказваме за шовинизъм в най-чистата му форма. Това не е национализъм, тъй като той значи в немски интерес да се включват и другите и всички да печелят от това. "
Германският канцлер поддържа още веднъж Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации като " правилен опит за отговор ". Меркел обърна внимание върху поуките от бежанската рецесия през 2015-та, от които следва, че бягство и миграция би трябвало да се вземат решение дружно и то в интернационален подтекст.

Темата за миграционния пакт занимава и партията на Ангела Меркел. Кндидатът за нейн правоприемник и министър на опазването на здравето Йенс Шпан желае полемика по документа на конгреса при започване на декември. Дебатът към този момент е очакван в дневния ред, стана ясно от думите на генералния секретар на Християн-демократичния съюз и също претендент за председателския пост Анегред Крамп-Каренбауер.

Канцлерът съобщи през днешния ден в Бундестага поддръжка за съглашението с Англия за излизане от Европейски Съюз. Тя обърна внимание, че Испания към момента се въздържа по документа поради Гибралтарския проток. Меркел обаче изрази вяра до неделя, когато ще се организира среща на върха на Европейски Съюз, казусът да бъде преодолян.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР