В първата реч пред Бундестага германският канцлер Ангела Меркел заяви,

...
В първата реч пред Бундестага германският канцлер Ангела Меркел заяви,
Коментари Харесай

Ангела Меркел с ключови думи за Западните Балкани преди да отлети за София

В първата тирада пред Бундестага немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че европейската вероятност пред Западните Балкани е неоспорима. Те би трябвало да влязат в Европейски Съюз, само че и да решат проблемите си, съобщи тя, представена от международни медии.

Преди да отлети за София тя изясни какъв брой е значимо вероятността пред страните от района да не бъде оспорвана: „ Трябва да отговорим на въпроса какво ще вършим със Западните Балкани. Днес хвърча за София, на следващия ден ще се срещнем с водачите на страните от този район. Това, че те имат вероятност за участие в Европейски Съюз е несъмнено. Сега въпросът е по какъв начин и при какви условия може да стане това, само че мога единствено да кажа следното: Западните Балкани и обстановката там са решаващи за това дали има мир или война при нашите непосредствени съседи ".

" Трябва да решим по какъв начин ще управляваме миграционните потоци, уточни тя. С 600 бойци не можем да опазим външната граница на Европа. Една от огромните ни задания е да подсилим „ Фронтекс “. Но и да се отцепим от света няма да помогне, в случай че не се борим с аргументите за миграция ", сподели още още Меркел.

Тя съобщи, че е належащо да се усили военния бюджет, който би трябвало да стига освен за съответното съоръжение на армията, само че и за уговорките в Румъния и България, както и за защитата на въздушното пространство в Прибалтика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР