В първата част се спрях подробно на това как западната

...
В първата част се спрях подробно на това как западната
Коментари Харесай

Агония на обречените /Част втора/ - Европа подписа собствената си присъда

В първата част се стопирах в детайли на това по какъв начин западната санкционна политика нарушава съвсем всички съществени човешки права, залегнали в интернационалните съглашения. Но днешните дейности на " Байдън и Ко " в действителност унищожават самата им основа, всички тези връзки, които в началото държаха системата, основана от техните предшественици.

Най-яркият образец в действителност е цялостното отменяне на „ святата “, т.е. банковата загадка, с помощта на която да вземем за пример Швейцария процъфтява. Вместо него - прям финансов произвол. Искам да секвестирам непознати златни запаси, желая да замразя непознати сметки, в това число тези, които са на други страни и частни лица. И то без съд и разследване, а просто с леко драсване на химикалката върху лист хартия.

Някога Америка свещено съблюдава правилото за цялост на частната благосъстоятелност. Смятала се е за съвсем свещена. Възможно е да се изземе нечие имущество или финансови активи единствено със правосъдно решение и даже тогава в случаите, когато е потвърдено нечие съучастие/финансиране на тероризъм или присъединяване в трафик на опиати. Сега какво?

По света се развихри мълчешком съревнование кой ще откри най-вече „ съветски пари “ в банките, с цел да ги заграби и по-късно изцяло да ги експроприира. И в случай че вие, господа, сте толкоз любознателни, за какво не потърсите да вземем за пример парите, които украинският президент Владимир Зеленски е скрил във вашите лични банки?

Съгласно данни от пресата, единствено на една от тях неотдавна са открити към 1,2 милиарда $. Или да арестуват вилата му в Маями на стойност съвсем 40 милиона $. Мен персонално ме изтезават смътни подозрения, че е малко евентуално такива пари да се завоюват с клоунада. Но посредством кражба от вашите лични подаяния е много евентуално.

Искрено се срамя от сътрудниците си от западните медии. Господа, вие към този момент надминахте и нацистката, и руската тоталитарна система на вътрешна и външна агитация. Не забравяйте, че Съединените щати в миналото се гордеха с Първата корекция /Била за правата/, която не разрешава на държавното управление да приема закони, ограничаващи свободата на словото и свободата на печата. Сега всички просто не помниха за така наречен „ обективност “ в представянето на информацията. Американските и западните медии като цяло или работят за „ държавния ред “, или се „ колебат “ дружно с линията на една или друга партия, чиято позиция се озвучава.

За да разберем, че сегашният санкционен конвент не е просто смъртна нервност на предходната система, а към този момент е мъка, задоволително е най-малко в резюме да погледнем какво се случи през последните години в света като цяло и в Европа в частност..

Преди седем години, в книгата си Ноевият ковчег – същинска история (Безумните сънища на естествен човек), съпоставих Съединените щати със застаряващ лидер на стадо, който, усещайки наличието на по-млади и мощни мъжкари, се пробва с всички останали сили да резервира водачеството си. За него става все по-зле и по-зле, само че в отговор той единствено се вбесява още повече.

Точно това се случва в света през последните години. Застарялото политическо управление както на американските политически партии, по този начин и на истаблишмънта, който стои зад него, не е готово и в действителност не може да преодолее старите „ уплахи “ и да изостави остарялата идеология, съгласно която имаше, има и би трябвало да има единствено един център на властта в света. А диалозите за „ многополярността “ могат просто да бъдат прогонени като досадна муха.

Но парадоксът е, че вследствие на този метод те не просто се прострелват в крайници, а в действителност унищожават основите на този международен ред.

Чисто тезисно – ето какво се е случвало през всичките тези години и се случва в този момент.

- Почти цялостното заличаване на уравновесената система за намаляване на нуклеарната опасност, построена с такава компликация, което се прояви в отдръпването на Съединени американски щати от главните контракти за надзор на въоръженията.

- Отхвърляне на цивилизованите правила на интернационално другарство и прекосяване към дейности, учредени на правилото " който е по-силен, е прав ". Човечеството, съгласно мен, в никакъв случай не е виждало подобен каубойски разгул на произвола преди в своята история.

- Разрушаването на световната система от интернационалните организации, образувана след Втората международна война. За Организация на обединените нации Съединени американски щати просто " не помниха " и си спомнят за това единствено когато е належащо да " посрамят " неугодните. Противно на благородните цели, за които са основани, Западът подчини съвсем всички интернационалните организации, в това число да вземем за пример ОССЕ и Червения кръст. Сега се оказва, че наблюдаващите на ОССЕ в Украйна в действителност са работили като американски шпиони и са предавали разследваща информация оттатък океана, която Пентагонът по-късно е споделял с киевските терористи.

- Съединени американски щати си върнаха прословутата роля на " международен стражар " и се пъчат с всички сили, пробвайки се да запазят купата " суперсила номер едно в света ". Междувременно, в случай че си спомняте, през последните 70 години те не са спечелили нито една война, разпалена от самите тях, и срамно избягаха от Виетнам, Корея, а в последно време, захвърляйки оръжията си, и от Афганистан. А в какво са трансформирали Близкия изток е даже ужасно да си помислим. Резултатът: цялостен безпорядък, политическо и икономическо заличаване на страни, мизерия и безвластие.

– Поставяйки се над интернационалния ред, те в духа на съда на „ Линч “ сами вземат решение кой е прав и кой крив, къде и по кое време да разположат войските си. Припомнете си най-малко Ирак, Либия. Съвсем неотдавнашен образец е Сирия, част от която към момента е под техен надзор и от която под прикритието на войските си, американците крадат нефт.

- И с цел да „ оправдаят” своите дейности със „ заканите от Изтока”, т.е. от Русия, още веднъж размахват аления парцал, стискайки я от ден на ден и повече в клещите на военния блок на НАТО.

И по този начин нататък. Но мисля, че това е задоволително.

Продължавайте в същия дух. Ние сме търпеливи. Да поседнем и да погледаме по какъв начин сами си копаят гроба. Всичко върви към това.

Разбира се, Русия ще претърпи съществени загуби поради глобите, само че тези, които ги проведоха, ще понесат още повече. И освен елементарните жители, заради възходящите цени на въглеводородите, освен корпорациите, които ще изгубят съветския пазар, само че и самата западна система, която към този момент се пропуква, ще понесе най-големи вреди.

Както и да натискат върху същата тази Унгария, да вземем за пример, само че въпреки всичко в границите на Европейски Съюз е невероятно да се сътвори единение във връзка с въвеждането на цялостна възбрана за импорт на съветските въглеводороди, както и по други аспекти на глобите.

По известията от медиите, най-малко 5 страни изрично се опълчиха на това, до момента в който другите спорят и колкото могат, се пробват да измислят схеми в духа на „ и вълка утолен, и ангето цяло “. Тоест, наподобява като че ли са подготвени да забранят доставките на въглища, петрол и газ от Русия, само че по-нататък, а по-късно, също не незабавно.

Въпреки че Швеция и Финландия с всички сили се пробват да ги убедят да се причислят към НАТО, управлението им явно държи пауза, тъй като схващат минусите, които това участие носи за тези страни. А Гърция неотдавна разгласи, че повече няма да взе участие в доставката на оръжие за Украйна. Турция въобще отхвърли да взе участие в противозаконните наказания, защото те бяха въведени като заобикаляха Организация на обединените нации.

Марин Льо Пен, чиято победа на втория тур на президентските избори във Франция се бори да предотврати " груповия Запад ", към този момент съобщи, че една от първите й стъпки като президент ще бъде изтеглянето на Франция от НАТО. Тя, като умел политик, усеща добре настроението на гласоподавателите, а в доста европейски страни към този момент минаха всеобщи демонстрации, осъждащи курса на НАТО за разпалване на военния спор в Украйна и политиката на наказания като цяло.

Сега даже и с просто око е ясно, че провокирананата от Съединени американски щати истерична реакция на Европа, на съветската „ специфична военна интервенция “ в Украйна, сложи „ Стария свят “ на ръба на дълбока икономическа рецесия. Инфлацията в множеството от тези страни към този момент чупи всички исторически върхове и техните кумулативни загуби при положение на прекъсване на доставките на съветски въглеводороди ще възлязат даже не на стотици милиарди, а ще излязат от мащаба на един трилион $. Водещите промишлености ще бъдат принудени да спрат производството, фермерите ще понижат производството.

Вече цените на газа в Европа, а и в Съединени американски щати, скочиха до небето, доста хора към този момент би трябвало да избират сред сметките за храна и за газ и отопление, някои артикули изчезнаха от рафтовете на супермаркетите, а разпределението на други беше лимитирано.

Добре пристигнали в Съюз на съветските социалистически републики, скъпи европейци. Ето по какъв начин си представяхте живота в Съветския съюз преди 50 години - празни лавици, неприятен подбор, мраз в жилищата? А точно в тези години, заради внезапен спад на виталния ви стандарт, вие, съгласно личната ви преса, в този момент се връщате поради антируските наказания на вашите лични държавни управления.

И всичко това се случва макар обстоятелството, че Русия към момента постоянно извършва отговорностите си по доставките на петрол и газ. Представяте ли си какво ще се случи с вас, в случай че Москва се измори да търпи непрекъснати обиди от европейските и американски водачи? Обратно към каменната епоха?

Политическа рецесия очевидно назрява и в редица европейски страни и Съединени американски щати, тъй като съгласно изследванията на публичното мнение хората не са задоволени от прибързаната и истерична антируска политика. Според анкета на Fox News единствено 33 % от американците утвърждават представянето на Байдън като президент. Никой началник на Белия дом в цялата история на Съединените щати не е имал толкоз ниски проценти.

Рейтингът на утвърждението на английския министър председател Борис Джонсън непрестанно пада и съгласно изследователската организация YouGov още веднъж е достигнал ново ниско, откогато той оглави държавното управление. Германската преса към този момент намерено написа, че немският федерален канцлер Шолц може да не доживее до края на годината като федерален канцлер.

Само 38 % от германците утвърждават активността му като федерален канцлер, съгласно преди малко оповестено изследване на публичното мнение. Неслучайно Бон в последно време мина на назад във времето в антируския оркестър, отстъпвайки място на първата цигулка на Англия и на „ алчната хиена на Европа “, както Уинстън Чърчил назова Полша, дружно с балтийските чакали.

Но сходна политическа късогледство на Запада, което е още по-страшно, може да докара до тежка световна рецесия, от която на първо място ще страдат страните от Африка и Близкия изток. Днес Русия е един от най-големите международни снабдители на пшеница и други хранителни артикули. А европейските наказания, в това число нарушаването на откритите вериги за доставки, неизбежно ще доведат до понижаване на този тип съветски експорт.

Гидиън Рахман, колумнист на водещия британски вестник Financial Times, неотдавна предизвести в колоната си, че налагането на антируските наказания освен заплашва да предизвика огромна икономическа рецесия в света, само че и основава обилни политически опасности за управлението на западните страни.

„ В исторически проект малко държавни управления са съумели да се задържат на власт в лицето на стагфлацията и съпътстващата рецесия, породена от възходящите разноски за живот. Икономическите компликации ще се усилят, западното единение ще се раздели, а политическите водачи ще стартират да изпитват напън от всички страни”, акцентира специалистът, като показва, че резултатът може да бъде освен увеличение на вътрешното неодобрение, само че и следващата вълна на миграцията, провокирана от апетит, към Европа от африканските страни и Близкия изток.

Съвсем явно е, че по този метод те вредят на личните си опити да запазят вярата си в Съединените щати и Запада като „ спасителите на света “ и способстват за укрепването на позициите на тези, които вярно се застъпват за обновяването на актуалния международен ред на правилата на многополярността, равнопоставеността на всички народи и нации и военно-политическия баланс.отчитайки ползите на всички страни, а освен на дребната шепа така наречен " хегемони ".

Байдън и други като него в този момент се борят да убедят света, че Путин е „ отговорен “ за покачването на цените, само че по явни аргументи не им се има вяра. С всеки минал ден даже за елементарните хора и в Съединени американски щати, и в Европа става все по-ясно, че повода е в недалновидна политика на личните им водачи - те не просто режат клона, на който седят, както писах в самото начало на публикацията, само че водят по пътя към унищожаването на актуалната западна цивилизация.

Този развой стартира доста преди Русия да бъде принудена да стартира специфичната военна интервенция в Украйна. Тя единствено се трансформира в катализатор, който го форсира. И последните точки върху i ще бъдат сложени откакто денацификацията, демилитаризацията на Украйна, която наложително би трябвало да включва освобождение на страната от сегашната незаконна хунта, ще бъде приключена, когато най-сетне истината за това какво в действителност се случи в Украйна и какви изроди Западът защитаваше през всичките тези години, ще стане обществена.

Истината постоянно намира своя път. Рано или късно. Но е по-добре да стане рано. Нито съветският, нито украинският народ нямат потребност от спомагателни жертви. Европа подписа личната си смъртна присъда!

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР