В първата част на предаването, госпожа Миткова разказа за предстоящия

...
В първата част на предаването, госпожа Миткова разказа за предстоящия
Коментари Харесай

В “Нови хоризонти с Лили” гостуваха Зорница Миткова и Лари Бийл

В първата част на предаването, госпожа Миткова описа за идния край на петото издание от програмата за млади бизнесмени „ Тийноватор ” Събитието ще се състои на 20 май в „ София Тех Парк ”. Ще вземат участие възпитаници в 10-ти и 11-ти клас от 30 града, обединени в 70 екипа. Те ще показват своите стартъп-проекти пред експертно жури от представители на фондове за рисков капитал и бизнес-ангели. Специален посетител ще бъде професор Мартин Вечев, основател на INSAIT (институт за компютърни науки и неестествен интелект). Гостът посочи, че програмата е и образец, за това, от какво се интересуват младежите. „ Тийноватор ” се готви към този момент за шестото си издание, в очакване да продължава да пораства нагоре.



Лари Бийл

Във втората част на „ Нови хоризонти с Лили ”, се реализира обичайна връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния. Той показа забавен материал на тематика „ Измерване на икономическия напредък ”. Става въпрос за това, че американската стопанска система е една от най-развитите и американците са водачи в нововъведенията, образованието, рисковия капитал и постоянна народна власт. Но що се отнася до качеството на живот на хората, Съединени американски щати изостава спрямо другите развити страни. Гостът цитира изследване на известна телевизия, както и статистически данни, които удостоверяват тези обстоятелства. Американците имат стеснен достъп до здравно обезпечаване и заплатен наставнически отпуск, да вземем за пример. Господин Бийл загатна и по-ниските разноски за живот в България в съпоставяне със Съединени американски щати.

Като музикален декор звучаха осъществявания на Лейни Уилсън и Крис Стейпълтън – актьори, получили награди от академията за кънтри-музика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР