Запознайте се с дуото баща и син, което прави Катар ароматен

...
В партньорство с Авторско право Ричард Балан от Публикувано на 08.07.2023
Коментари Харесай

В партньорство с <изобр src="https://static.euronews.com/articles/campaigns/410/300x114_cmsv2_34d67838-9191-52a0-9a53-1c81081387b0-410.jpg" width="300" height="114" alt="Media City" class="c-sponsor__logo" loading="lazy" fetchpriority="low" >Запознайте се с дуото баща и син, което прави Катар ароматенАвторско право Ричард Балан от Публикувано на 08.07.2023 г. - 18:30

В партньорство с Media City, Катар

SCENES насочва вниманието към младежите по света, които разрушават бариерите и създават промяна. Късометражните филми, насочени към героите, ще вдъхновяват и учудват, докато тези млади хора, създатели на промяна, разказват своите забележителни истории.

РЕКЛАМА

Парфюмът е един от най-важните модни аксесоари в нашата време. Тя може да представлява аспекти на нечия личност, да събуди спомен или да даде фина представа за това какво харесвате и не харесвате.

Но дори с дългата си история, парфюмерийната индустрия често минава под радара в много страни, въпреки размера на пазара. Според фирмата за стратегически пазарни проучвания Fortune Business Insights, той е оценен на 45,85 милиарда долара в световен мащаб през 2022 г. и се очаква да нарасне до 69,25 долара до 2030 г.

Въведете младия предприемач Мохамед Ал Матви, който е съосновател на The Perfume Factory в Катар през 2018 г.

Мисията на Мохамед е да революционизира и съживи новосъздадената индустрия на Катар чрез продажба на ръчно изработени парфюми, персонализирани домашни аромати, дезинфектанти и продукти за грижа за тялото.

Семеен бизнес< /h2>

„Идеята всъщност дойде от баща ми“, обяснява Мохамед. Младият предприемач е завършил университет с бизнес степен, докато баща му, Рашид Ал Матуи, е архитект и градостроител.

„Обсъждах с баща си на обичайния ни петъчен обяд. Видяхме възможност да започне семеен бизнес. И идеята му беше да започне фабрика, която да произвежда парфюми „Произведено в Катар“, разказва Мохамед пред SCENES.

Парфюмите и етеричните масла винаги са били неразделна част от арабската култура и история . „Катарците обичат парфюм. Те обичат да си слагат парфюм“, казва Рашид.

Намиране на успех

Местното мнение е решаващ фактор за успеха на бизнеса. Рашид обяснява: „Ние произвеждаме парфюм и го даваме на хората да го тестват. Взимаме впечатлението им, преди да решим да го направим.“

Тестването на пазара обаче може да дойде със своите предизвикателства. Неизбежно не всеки аромат ще бъде популярен. Но за Мохамед това осигурява значителна крива на обучение.

„Отрицателните коментари могат да ви дадат представа за това, с какво ще се сблъскате в бъдеще“, отбелязва той.

Парфюмът фабриката се разраства чрез проба и грешка. Ако отзивите за предложения парфюм са добри, Мохамед и баща му започват сложния процес на производството му, за да бъде продаден. Всеки аромат е различен и те правят малки процентни промени в съотношенията на използваното масло, преди най-накрая постоянно да получат правилната миризма.

РЕКЛАМА Запознайте се с катарския спортист, който възражда древната традиция на стрелба с кон с лък Запознайте се с катарските дизайнери, които проникват в световната модна сцена Запознайте се с художниците, запалващи арт сцената в Катар

Създаване на дезинфекциращи продукти

В разгара на пандемията от COVID-19 през 2020 г. The Perfume Factory разшири гамата си, за да създаде дезинфекциращи продукти.< /p>

Мохамед обяснява, че това е било лесно приспособяване: „Като се има предвид, че ние сме съоръжение за производство на парфюми, разполагаме с почти 90% от суровината, необходима за производството на дезинфекциращи продукти.“

„Бяхме в състояние да създаде разнообразие от колекции, повече от 30 различни миризми на дезинфектанти и в различни опаковки и размери."

Предизвикателството да работиш в пандемия помогна на бизнеса да направи крачка напред по отношение на развитието.< /p>

Персонализиране на парфюми

Фабриката за парфюми вече има бутик на най-известния пазар в Катар: Souq Waqif, както и по-малки магазини в ключови метростанции. Мохамед каза на SCENES, че фокусирането върху избора на клиента и персонализирането е помогнало за неговия растеж.

РЕКЛАМА

"Така че започнахме да добавяме различни категории, които позволяват на хората да се насладят на пътуването при правенето на парфюмни продукти. Можете да персонализирате ваша собствена свещ и аромати за дифузер или спрей за стая." казва Мохамед.

Продажба на хипермаркети

Мохамед също се обедини с френския гигант на хипермаркетите Monoprix, който има магазини в цял Катар . Monoprix съхранява цялата гама продукти на The Perfume Factory – от парфюми до дезинфектант спрей.

„Това е наистина умна марка и ние я харесваме. Изнасяхме марката с нас в Кувейт“, казва регионалният отдел на хипермаркета Генерален мениджър, Себастиан Фархат. „Вярвам, че те имат някои други възможности в GCC. А защо не и в Европа?“ добавя той.

„План за бъдещето“

Мохамед и баща му имат повече от 200 артикула в продуктовата гама „Произведено в Катар“. Въпреки че са уверени в своите парфюми, дори те са изненадани от техния успех. Мохамед казва: „Мисля, че най-удивителното нещо е, когато срещнеш случайни хора на различни места и те изразят колко харесват продукта.“

Но дуото има по-големи амбиции за The Perfume Factory. „Една от основните ми лични цели е да разширя марката, особено в Европа“, казва Мохамед пред SCENES.

РЕКЛАМА

Рашид добавя: „Имаме план за бъдещето да направим много на разширяване. Работим с капацитета си. Така че мисля, че успехът все още не е. Все пак сме в началото на пътя."

Семейство Ал Матуис показа, че има значителен пазар за местни арабски аромати и дезинфекциращи продукти. С неотдавнашния успех на техните персонализирани предложения, те планират да се разклонят в други региони и държави и да направят The Perfume Factory глобален.

Допълнителни източници • Миранда Ати

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР