В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите всички групи

...
В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите всички групи
Коментари Харесай

Парламентът гласува и прие оставката на кабинета Борисов 3

В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите всички групи без ГЕРБ-СДС в Народното събрание одобриха оставката на третия му кабинет. " За " бяха 156 народни представители, само че не се видя дали партията на Борисов е взела участие в гласуването.

Снощи се разбра, че министър председателят в оставка излиза в отпуск, с цел да не пристигна на чуване в Народното събрание. Последният път, когато е бил в Народното събрание, е през април м.г. поради рецесията с ковид.

Дебатът се трансформира в апели Народното събрание да се върне към конституционализма, а страната - към парламентаризма.

Според Христо Иванов от " Демократична България " разгласи оставката за вододел и прикани властта да се върне в институциите. Депутатът от " Изправи се! Мутри вън " Арман Бабикян благодари на всички по площадите, които са дочакали тази оставка.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев сподели, че за министър председателят би трябвало да е чест, когато е извикан в Народното събрание на парламентарната република, а през днешния ден той не го почита за следващ път. Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова това е логически свършек на едно държавно управление, което е разградило държавността и е умъртвило връзките сред институциите.

Представител на ГЕРБ-СДС не взе думата по време на дебата. По-рано от групата направиха скандал дали изобщо оставката би трябвало да бъде гласувана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР