В открито съдебно заседание по адм. дело № 1084/2023г. Административен

...
В открито съдебно заседание по адм. дело № 1084/2023г. Административен
Коментари Харесай

Административен съд – Благоевград извърши проверка на бюлетини по делото за оспорения избор на Общински съвет – Гоце Делчев 

В намерено правосъдно съвещание по адм. дело № 1084/2023г. Административен съд – Благоевград извърши оглед, инспекция и ново броене на бюлетините за избор на общински съветници в СИК № 27 в с. Борово, община Гоце Делчев. Съдът позволи проверката на регистрираните като недействителни хартиени бюлетини и в частта на регистрираните действителни бюлетини за Политическа партия ГЕРБ, с регистрирания преференциален избор, по искане на жалбоподателя Димитър Попов, който оспорва Решение № 153-МИ/30. 10. 2023г. на Общинска изборна комисия – Гоце Делчев за избиране на общински съветници.

В идващото правосъдно съвещание, планувано за 23. 11. 2023г. от 15:30 часа, съдът ще извърши обзор на видеозаписите от висеозаснемането на процеса на броене в СИК № 27 в община Гоце Делчев, заради показан за първото съвещание неспособен за възпроизвеждане видеозапис, изтънчен от съда. За датата на идващото съвещание, съдът изиска и информация за определянето на изборна квота за общински съветници, каквато информация липсва в оспореното по делото решение на ОИК – Гоце Делчев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР