В отговор на въпрос Демерджиев посочи, че в МВР няма

...
В отговор на въпрос Демерджиев посочи, че в МВР няма
Коментари Харесай

Оставяш да безчинстват определени политици и реагираш, когато ти посегнат, обяви Демерджиев за Гешев

В отговор на въпрос Демерджиев уточни, че в Министерство на вътрешните работи няма сигнали за закани против основния прокурор, каквито Иван Гешев разгласи, че е имало

„ Отдавна съм апелирал към прокуратурата и в частност към Иван Гешев да си отварят очите за това, което става в страната. Ако господин Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно ". По този метод служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява пред публицисти в Елхово изказването на основния прокурор от тази заран във връзка с битката с корупцията, „ политическата мафия “ и борбата с „ олигарсите в страната “.

Демерджиев добави, че думите на Гешев „ не будят екстаз, защото прокуратурата доста от дълго време е трябвало да стартира да утвърждава върховенството на правото и да е възстановила възприятието за правдивост в българските жители “.

Министърът критикува прокуратурата, че се е въздържала да ползва закона по отношение на политиците.  " Разбира се, че няма господство на правото, когато си затваряш очите, оставяш да безчинстват избрани политици и реагираш чак когато ти посегнат, с цел да се обърнеш против тях, това е закъсняла правдивост. Надявам се да се случи въпреки всичко. "

Много пъти приканих прокуратурата да се разсъни и да покаже на българските жители, че схваща функционалностите си.

Попитан кои политици има поради, министърът, че приказва за представителите на политическата класа, които са имали въздействие през годините. " Не отхвърлям имената, които той (Гешев - бел. ред.) загатна, само че към тях могат да се включат и още ", добави Демерджиев. В изказването на Гешев единственото упоменато име беше на Бойко Борисов.



" Тези каузи, които седят на трупчета би трябвало да се отпушат. Много са делата. Аз съм ги дал всичките, по лист съм ги дал ", сподели Демерджиев. Той уточни, че в този лист влиза и делото „ Барселонагейт “ ", само че и тези за източването на пари от градежа на " Хемус ".

В отговор на въпрос Демерджиев уточни, че в Министерство на вътрешните работи няма сигнали за закани против основния прокурор, каквито Иван Гешев разгласи, че е имало, съобщи " Евронюз ".

" Опит за прелом "

След изказването на основния прокурор Иван Гешев, брифинг даде и зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров, който упрекна шефа си – Борислав Сарафов, в „ опит за прелом в прокуратурата “.

Тодоров дефинира претекстовете за настояването за отстраняването му, импортирано от Сарафов във Висшия правосъден съвет, като " неотговарящи на истината ".

Тодоров още веднъж разгласи, че гърмежът против кортежа на обвинител номер 1 е било " атентат, терористичен акт, опит за ликвидиране - изрично гърмеж, подложен да убива ".

" Пред Българска телеграфна агенция Сарафов съобщи, че надали не аз и Гешев сме на страната неприятните, а той ще пристигна на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз незабавно си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов в последните 10-12 година Ако той не е бил склонен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката ", разяснява Тодоров. И добави, че той самият е реагирал прочувствено на тези изказвания, което евентуално е подразнило Сарафов и го е предиздвикало да изиска оставката му.

Израелският специалист по антитероризъм не е бил в България поради опита за нападение. Това настояват от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и даже името на специалиста е сбъркано. В петък от СГП също обявиха, че на местопроизшествието е имало задграничен специалист, само че той не е бил позволен от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в осъществяваните дейности по следствието.

По думите на Ясен Тодоров специалистът е бил на местопроизшествието, само че не е работил по случая, а единствено е „ погледнал ”. Той е почитан върховен офицер от израелски специфични служби, посочи зам.-шефът на следствието.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР