В отговор на повишения интерес за участие и новите възможности,

...
В отговор на повишения интерес за участие и новите възможности,
Коментари Харесай

До 30 юни е удължен срокът за кандидатстване в конкурса Мениджър на годината 2023

В отговор на покачвания интерес за присъединяване и новите благоприятни условия, които дава състезанието, удължаваме периода за кандидатстване до 30 юни. По този метод екипът на „ Мениджър “ дава опция на повече водачи и компании да приготвят и изпратят своите документи за включване в най-престижното съревнование за висши мениджърски достижения в страната.

В допълнение за конкуренцията за купата „ Мениджър на годината “, от 2022 година състезанието се организира и в четири нови категории – Бизнес в първите 20 милиона, Екип на годината, Най-добър нов бизнес и Бизнес промяна.

Предстоят вълнуващи месеци за участниците във всички категории. 16-ият притежател на купата „ Мениджърът на годината “ и спечелилите в четирите нови категории ще бъдат оповестени на тържествена гала в Софийската опера и балет през ноември. Методологията за оценка в състезанието е създадена и се ползва от международната консултантска компания „ Делойт “.

Кандидатстването и присъединяване във всички стадии на надпреварата за висши мениджъри не е обвързано със възнаграждение.

Лидерът и компанията, която ръководи, би трябвало да дават отговор на следните критерии за допустимост:
мениджърът да ръководи компанията от най-малко 2 години и да прекарва най-малко половината от работното си време в България;в последната финансова година да са реализирани най-малко 20 млн. лв. доходи и компанията да има 50 или повече чиновници.Етапи в оценката на кандидатурите в главната категория
След като подадете документи и преминете стадия на допустимост, във втория стадий се правят оценка финансовите резултати и положителните управнически практики от последните три години. Финансовите резултати се съпоставят с резултатите на главните съперници в сектора. Излъчват се 10 финалисти. Третият стадий е за оценка на личностните качества на финалистите и техните самостоятелни характерности. Те се дефинират по водачество, предприемачество, стратегическа ориентировка и аналитичност, ръководство на хора и ръководство на запаси. Екипите на „ Делойт “ организират изявленията с всеки финалист, с негови директни подчинени и сътрудници и изготвят 360-градусова оценка, посредством която се образува финалният общ брой. Обществен съвет от персони с безукорно име и престиж валидира оценките.
Етичен кодекс
Всеки участник в състезанието подписва Етичен кодекс, обобщаващ полезностите, правилата и виновните бизнес практики, които градят и поддържат просвета на честност. Подписвайки кодекса, участникът заявява, че води бизнеса си почтено, транспарантно и ползва положителни управнически практики.
Новите категории са към този момент традиция
През 2022 година Конкурсът беше надграден с четири спомагателни категории, които провокираха голям интерес измежду бизнес общността в страната. Номинирайте вашата компания и за една от четирите нови категории:

Бизнес в първите 20 милиона

С тази категория се обръща внимание на дребния и междинния бизнес в страната с годишен оборот до 20 млн. лв.. Оценяват се финансовите достижения за последните три финансови години, устойчивостта на компанията и положителните управнически практики. Приемат се кандидатури от компании, основани преди 2018 година

Екип на годината

Бизнес триумфът е резултат от екипна работа и просвета на съдействие. За да бъде отличен най-хубавият екип за 2023 година, ще се оценят информационната просвета, задачите и резултатите на екипа, водачеството, психическата сигурност, построеното доверие, предлаганата поддръжка сред членовете му и взаимно образование.

Най-добър нов бизнес

Предприемачите, сполучливо стартирали бизнес в последните до 5 години, към този момент ще имат опция да показват компанията си в състезанието. Ще бъдат оценени доходи, растеж на приходите, оперативна облага и марж, възвръщаемост на инвестиции капитал и растеж на приходите на чиновник, като ще бъде прибавен бенчмаркинг по отношение на два съществени съперника на кандидатстващите компании. Приемат се кандидатури от компании, основани не по-късно от 5 години преди 2022 година (т.е. регистрирани не по-рано от 2018 г.).

Бизнес промяна

Това е опция да визиите неотдавнашен приключен план, довел до ускорение на бизнеса – нов бизнес модел, операционни трансформации, нов източник на финансиране, цифровизация на процеси, зелени вложения в стабилно развиване и други по ваш избор. Ще бъде отличена най-успешната бизнес промяна, която е осъществена през календарните 2021 и 2022 година и към сегашния миг е завършила.
Победителите на фокус
Носителят на купата „ Мениджър на годината 2023 “ и спечелилите в новите категории ще бъдат оповестени през ноември по време на тържествена гала в Софийската опера и балет, а по-късно в националния ефир на bTV ще бъде излъчен документален филм, посредством който достиженията на най-хубавите бизнес водачи в страната да доближат до допустимо най-широка публика.

Срокът за кандидатстване е до 30 юни 2023 година Можете да се свържете с организационния екип на e-mail,или да заявите предпочитание за включване в състезанието и посредством попълване на регистрационната форма в.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР