В определен момент ескалацията на напрежението в Сирия достигна своя

...
В определен момент ескалацията на напрежението в Сирия достигна своя
Коментари Харесай

Две седмици, които промениха всичко: кой спечели войната в Сирия?

В избран миг ескалацията на напрежението в Сирия доближи своя лимит.

Турция нахлува на територията на прилежаща република, намерено игнорирайки съдействието с Русия за разрешаване на спора.
САЩ изтеглят войски, оставяйки кюрдите на произвола на ориста, с които до неотдавна работеха толкоз тясно.

Изглеждаше, че Сирия ще бъде раздрана на късчета, само че всичко се промени толкоз трагично и ефектно, като че ли по този начин е било замислено през цялото време, написа "Поглед инфо ".

Владимир Путин и Ердоган, което включва въвеждането на съветската военна полиция и сирийската гранична работа на сирийско-турската граница за улеснение на изтеглянето на кюрдските сили на 30 километра във вътрешността в Сирия.

Когато изтеглянето завърши, взаимен руско-турски патрул стартира наблюдаване на дълбочина 10 км от границата. Патрулирането не важи за град Камишли, където живеят доста кюрди.

В същото време турската интервенция „ Източник на мира “, с която всичко стартира, е завършена.

Съгласете се, че Владимир Путин, без значение кой по какъв начин

се отнася към него, в тази обстановка сподели класа.

От момента в който Анкара разгласи началото на нахлуването в Сирия, Москва разяснява това с един тип дипломатически песимизъм, който граничи с нараснало внимание.

И това е разбираемо, тъй като Ердоган е не по-малко сътрудник за Владимир Путин от Асад.

Освен това Турция интензивно купува съветско оръжие.

Загубата на подобен съдружник би била безразсъдна.

Но заслужаваше ли си престижа, опцията да застане пред интернационалната общественост като миротворец?

Владимир Путин съумя да поддържа печелившо партньорство и да позволи обстановката с турското навлизане.

Този резултат изцяло трансформира салдото на силите в Близкия изток.

Но по-важното е, че може съществено да повлияе на обстановката в света. Определено Съединени американски щати могат да бъдат приети за най-големият геополитически несретник.

В устрема си да осъществя предизборните обещания Тръмп взе решение, което нито демократите, нито републиканците утвърдиха. Причините са ясни, тъй като не става въпрос единствено за президентските упоритости на един човек.

В случая става въпрос за обстановка от стратегическо значение. Преди пет години Съединени американски щати ръководеха интернационална коалиция против терористите в Сирия.

И всички тези пет години бяха зачеркнати с едно решение на Тръмп.

Кой ще помни успехите и достиженията, в случай че в последния миг въоръжените сили на Съединени американски щати избягат - това което направиха Съединени американски щати не може да бъде наречено по различен метод.

Вашингтон освен загуби инструментите за въздействие, които имаше в Сирия, само че безусловно ги съобщи на своя стратегически съперник.

Руските медии към този момент съумяха да се посмеят на прибързаното овакантяване на американците.

Те демонстрираха изоставени американски военни бази, където бойците оставяха храна и даже персонални движимости.

Друг сериозен удар по достолепието на Съединени американски щати са кюрдите. Оставянето им на разтерзание, сами да се бият с турската войска е жестока стъпка.

По подигравка на ориста те откриха поддръжка при Башар ал Асад, чийто режим до неотдавна те се сражаваха на страната на Съединени американски щати.

Така беше позволен един от значимите проблеми на сирийското урегулоране.

В последна сметка се получи по този начин, че кюрдският въпрос трябваше да бъде някак позволен, а се оказа, че самите кюрди се взеха решение на помирение.

Така Тръмп избави Владимир Путин от в допълнение главоболие, само че добави едно за себе си.

Той сподели какъв брой обезсърчителен съдружник може да бъде Вашингтон.

„ Скандалното решение на Съединени американски щати, оставило сирийските кюрди на ориста им, би трябвало да убеди европейците, че не могат да разчитат на някой за отбрана и би трябвало да образуват своя лична обединена войска “, разяснява френският икономист Жак Атали.

Напоследък Съединени американски щати, по този начин или другояче не печелят благосклонности в Европа, само че в този момент обстановката може да се утежни.

Държавите, които виждат Съединените щати като освен като сътрудник, само че и бранител, съумяха да видят, че единствено с едно решение, взето във Вашингтон, и целия американски боен контингент, може да изчезне оттатък хоризонта за няколко часа. Малко евентуално е Съединени американски щати да възстановят разноските за съоръжение на военни бази и друга инфраструктура.

Има страни в Европа и Азия, които могат да си извадят поука от тази обстановка във връзка дейностите на Вашингтон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР